Održana završna konferencija projekta „Pomozimo jedni drugima III“, za šk. god. 2017./2018.

U petak, 13. srpnja održana je završna konferencija projekta „Pomozimo jedni drugima III“, za šk. god. 2017./2018.
Projektom se učenicima s teškoćama u razvoju u Križevcima osiguravaju pomoćnici u nastavi. Korisnik projekta je Grad Križevci, a partneri su Križevački poduzetnički centar, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Osnovna škola Ljudevita Modeca i Osnovna škola „Vladimir Nazor“.

Provedba projekta počela je 16. 8. 2017., a traje do 15. 8. 2021. (kroz 4 školske godine). Ukupna vrijednost projekta je 4.892.594,40 kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i Grada Križevaca. U toku školske godine 2017./2018. u provedbu projekta bilo je uključeno 25 učenika s teškoćama u razvoju i pomoćnika u nastavi.

Kako je prilikom predstavljanja postignutog, istaknuo pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi neposredna podrška učenicima s teškoćama u samom razredu što pridonosi njihovom uspješnijem osnovnoškolskom obrazovanju.

Pomoćnici pomažu boljem uključivanju učenika s poteškoćama u razredni odjel, svladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja, i tako ih pripremaju za daljnju edukaciju, kako bi što lakše i kvalitetnije nastavili školovanje te bili uključeni u društveni život zajednice.

Svoja su iskustva sudjelovanjem u ovom projektu, koji se od rujna nastavlja, iznijeli i direktor Križevačkog poduzetničkog centra, pomoćnici u nastavi, roditelji, koordinatori i ravnatelji škola u kojima rade. Svi su oni zajedničkog stava da usprkos poteškoćama koje se javljaju, ovaj je projekt od velike važnosti kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove učitelje, roditelje, ali i ostalu djecu koja nemaju poteškoća, a nalaze se u istim razredima s onima kojima je pomoć potrebna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.