Aktivno Križevačko dječje ljeto i radionice programiranja u Gradskoj knjižnici

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci održavaju se tijekom srpnja i kolovoza različite aktivnosti za djecu kao bi im ljetni mjeseci bez škole prošli kreativno i zabavno. Tako je i prošlog tjedna u knjižnici bilo živo, likovno-kreativne radionice posjetilo je 28 polaznika, na Malim knjižničarima bilo je sedmero djece, a dječju ljetnu Igraonicu pohađa 34 polaznika. Križevačko dječje ljeto nastavlja s programima.

Radionica “Igrom do programiranja”

U ponedjeljak i utorak, 2. i 3. srpnja 2018., u računalnoj učionici POU-a Križevci , a u organizaciji Gradske knjižnice  Franjo Marković“ i POU-a,  održavale su se radionice Igrom do programiranja za djecu viših razreda osnovne škole. Voditelj radionica je Zoran Kovač, prof.,i ravnatelj Gimnazije I.Z. D. Križevci.  Djeca su iskazala interes za svijet robotike i želju da se radionice nastave tijekom ljeta ili početkom jeseni.

Gradska knjižnica dobila je donaciju 20 kompleta „micro:bitova“ na natječaju IRIMO-ova projekta Croatian Makers  za potrebe održavanja radionica, a  također je dobila donaciju 20 „micro:bitova“ za posudbu u knjižnici i u bibliobusu. Stoga svima zainteresiranima, željnima učenja programiranja kroz igru nudimo na posudbu (besplatno) „micro:bitove“ koje mogu koristiti na svojim računalima u knjižnici ili kod kuće.

 

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Veseli ova raznovrsnost i mogućnost biranja raznih aktivnosti za naše najmlađe, u vrijeme školskih praznika.
    Isto tako lijepo je vidjeti i suport različitih struka, koje će žrtvovati i ljetne praznike, e da bi našim mladima, ljeto učinili lijepim, kreativnim i poučnim.
    I Gradska knjižnica se potrudila da dobije donaciju na natječaju IRIMO-ova projekta, te je priskrbila 40 “micro:bitova”, od toga polivicu i za bibliobus, pa će biti dostupni i onima koji stanuju dalje i nije im zgodno putovati u Grad.
    Svima u projektu čestitke i puno uspjeha u osmišljavanju projekata, na veselje svima, a pogotovo najmlađima.
    SRETNO!

Komentari su zatvoreni.