‘Protutnjala’ maskirana povorka

Danas prijepodne je središtem Križevaca prošla povorka maski, na tradicionalnom maskenbalu kojeg već četrdesetak godina upriličuje gradska Turistička zajednica. U povorci sa stotinjak sudionika koja je startala u Gornjem gradu sudjelovali su Gradski puhački orkestar, nekoliko naraštaja gradskih mažoretkinja, mnoštvo djece i roditelja i tri konja s kostimiranim jahačima.

Uza revijalne zvuke puhača koji su na glavama nosili obojene kapice i koreografirane pokrete malih i velikih mažoretkinja s nataknutim velikim bunny ušima, okupili su se na središnjem gradskom trgu gdje je šareno odjevena direktorica Turističkog ureda Vlasta Kliček održala dodatni veseli karnevalski program s krafnima i bombonima, ali bez izbora najatraktivnije osmišljene maske ili odore.

Jednosatnu priredbu glasovno i melodijski je veselim učinio i band od jednog čovjeka na čelu s Valetom, s kojim, kako je javno poručeno, nema šale.

Vale je tako neumorno zabavljao ostale izvođače i publiku, svirajući i pjevajući pop i narodne popjevke. Inače je porijeklom iz Bugojna i svakodnevno ga se moglo vidjeti kako svira harmoniku na gradskim ulicama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.