Nakon osam godina na HTV-u nova meteo-lica! Tri nove meteorologinje!

Tomislava Hojsak, dipl. ing., Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing., i dr. sc. Petra Mikuš Jurković, meteorologinje – prognostičarke Službe za vremenske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), nakon diplome Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, zapošljavanja i dodatnih edukacija u DHMZ-u, te vježbi s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, tijekom prošle dvije godine počele su suradnju s Hrvatskim radiom, a uskoro će početi pripremati i meteorološke izvještaje za emisije Dobro jutro, Hrvatska i Vrijeme nakon Dnevnika u 12 sati, i tako se pridružiti dobro znanim licima: Dunji Plačko-Vršnak, dipl. ing., Tanji Renko, dipl. ing., dr. sc. Nataši Strelec Mahović, mr. sc. Dragoslavu Dragojloviću, Tomislavu Kozariću, dipl. ing. i Krunoslavu Mikecu, dipl. ing.

U srijedu (13. lipnja, op.ur.) ujutro predstavljene su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Evo i njihovih prvih dojmova:

Tomislava Hojsak, dipl. ing.: „Nisam se nadala da ću godišnji odmor prekinuti na ovakav način. No, uvijek mi je drago promovirati meteorološku struku. Nadam se da će mi početničke pogreške, koje će se sigurno pojaviti, bez obzira na rad s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, biti oproštene i brzo zaboravljene.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: „Posao meteorologa prognostičara svakodnevno je uzbudljiv i nepredvidljiv, i bez radija i televizije, a s ovim je situacija još izazovnija. Slijedi mi još puno rada i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje.

Dr. sc. Petra Mikuš Jurković: „Nisam očekivala da će mi nakon sati održanih stručnih predavanja i obrane disertacije stajanje pred kamerama izazvati ovoliku tremu, ali kažu mi da je to sasvim normalno. I da će brzo proći. Sudeći prema iskustvu suradnje s Hrvatskim radijom – i te će se prognoze ostvariti.“ (hrt.hr)