Provedbom projekta „Pruži ruku potrebitima“ zaposlit će se 33 žene

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci prijavilo je projekt „Pruži ruku potrebitima“ na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ i uspješno ostvarilo 5.899.890,60 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
Ovim projektom zaposlit će se 33 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će brinuti o najmanje 132 korisnika, starijih osoba i u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima, objasnila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Gradskoj upravi Grada Križevaca.
Projekt obuhvaća područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, a žene će se zaposliti na 24 mjeseca. Partneri u projektu su Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, a ravnateljica je istaknula i podršku PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.
Svoje zadovoljstvo ovim projektom istaknuo je i gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši:„Projekt je na toliko razina višeznačajan za grad Križevce i utječe na tolike ciljane skupine da zaista ne možemo, a da ne istaknemo svoje oduševljenje. Dakle, zapošljavamo osobe koje su dugotrajno nezaposlene, a istovremeno brinemo o onima u potrebi. Iskoristit ću priliku i reći da Križevci sada imaju i rekordno nisku stopu nezaposlenosti, a vjerujem da ćemo ovime još dodatno smanjiti tu stopu. Ovaj projekt nije zamjena za projekt koji se provodi s Koprivničko-križevačkom županijom od 2006. godine nego je riječ o dodatku odnosno proširenju.“


Ispred partnera obratila se vršiteljica dužnosti ravnateljice HZZ-a Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac istaknuvši kako se ovaj projekt provodi se na cijelom području Republike Hrvatske i u skladu je s preporukama Europskog socijalnog fonda. Zavod za zapošljavanje pomoći će u selekciji žena koje će se zaposliti u sklopu ovog projekta, ženama će se osigurati i potrebna edukacija, a po provođenju projekta žene će biti zapošljivije, objasnila je ravnateljica.
Čestitkama se pridružila i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović predstavivši korisnike projekta: „Korisnici kojima će ovim projektom biti pružena usluga, nisu isključivo korisnici iz sustava socijalne skrbi nego su to korisnici starije životne dobi koji su narušenog zdravstvenog stanja i zapravo se tim projektom širi mreža izvaninstitucionalne podrške osobama starije životne dobi i odgađa odlazak u instituciju odnosno domove za starije i nemoćne.“
Opći cilj projekta “Pruži ruku potrebitima” je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s posebnim naglaskom na ruralna područja na način da im se omogući stjecanje znanja i iskustva koje će im pomoći da se lakše uklope i prilagode na život u lokalnoj zajednici.
Konferenciji su prisustvovali i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicama, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Ne mogu a da (poput našeg Geadonačelnika), ne izrazim svoje oduševljenje za ovaj projekt “Pruži ruku potrebitima”!
    Oduševljava me ta sinergija svih Ustanova u našem gradu i uključenje i PORE, tako da se može reći da se akcijom bavi i Županija.
    Znam, da u sustavu socijalne skrbi ima dosta potrebitih, ali me veseli da su ovdje uključene i osobe starije životne dobi, koje su često same i zaista im je potreban taj suport, pogotovo onima u ruralnim područjima.
    Došla sam iz Zagreba, te nisam ni razmišljala, što znači Grad sa široko razvijenom strukturom javnog prijevoza, a i razgranatom (i ne tako skuopom) taxi službom, tko si može priuštiti. Te sam tek sad shvatila, kako je u malim sredinama, starijim i slabo pokretnim osobama, život opterećen nekim (za nas mlađe na oko) banalnim sitnicama, koje ih svakodnevno muče. Odlazak doktoru, u ljekarnu, u nabavu hrane, nabavka drva za ogrijev, i…..
    Za pozdraviti je i zapošljavanje onih iz rizičnog životnog razdoblja, a nije ni zanemariti, aktivan rad Službi koje rade na projektima za povlačenje sredstava iz EU fondova, mislim da smo se tu zaista već i dokazali.
    I, eto puno toga pozitivnog, što me veseli i daje dodatni optimizam, da će Naš Grad uistunu postati još ljepše okruženje za svakodnevni život.
    Pohvle SVIMA i puno uspjeha u radu!

Komentari su zatvoreni.