Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1208

Predavanje 'Kako napraviti život u epruveti' dr.sc. Nenada Raosa 27. ožujka 2018. (foto Dejan Pernjak)
Predavanje ‘Kako napraviti život u epruveti’ dr.sc. Nenada Raosa 27. ožujka 2018. (foto Dejan Pernjak)

 

Slušamo drugih petnaestak minuta predavanja Kako napraviti život u epruveti koje je dr.sc. Nenad Raos održao 27. ožujka navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima, u sklopu programa Zeleni utorak.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Detektiv Dinko i nestali mačak Ivanke Borovac, knjiga za mlade je Djevojčica u ogledalu, knjiga 11. iz serijala Djevojčice iz bombonijere Cathy Cassidy, na polici s beletristikom je Sretni ljudi čitaju i piju kavu Agnes Martin Lugand, te na stručno-znanstvenom odjelu nalazimo knjigu Ganga – pjesma o životu u Hercegovini (sociologijske marginalije o gangi) Ivana Cvitkovića.

Vijesti Krugova počinju s muzejem ratne fotografije u Zagrebu, saznajemo kome su dodijeljene nagrade “Vladimir Nazor”, a završavaju izložbom slika u Dubrovniku na temu nogometa. I dalje pratimo KineDok na otvorenoj terasi Galerije K2 u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Georg Brandt, William Thomson, George Herbert, Pearl Buck, Jérôme Lejeune, Chris O’Donnell i Ecija Ojdanić. Patentiran je bicikl, u San Franciscu je potpisana Osnivačka Povelja Ujedinjenih naroda, zabilježena je prva upotreba bar koda, proglašen je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Umrli su Joseph-Michel Montgolfier, Claude Joseph Rouget de Lisle, Karl Landsteiner i Andrija Štampar.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim ranijim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o posljedicama pješčane oluje na Marsu i o još nekim događajima, a na kraju informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti se po drugi put bave čokoladom, da bi emisija završila izrekom Henryja Forda.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Gustava Mahlera, Richarda Wagnera, Felixa Mendelssohna, Dubravka Detonija, iz mjuzikla Grease, Patty Smith, Brucea Springsteena, Chrisa Isaaka, J.J. Calea, Elvisa Presleya, te grupe Leb i sol.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1208 emitira se u utorak, 26. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 30. lipnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.