Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1206

Prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto R. Matić)
Prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto R. Matić)

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 14. Culture Shock Festivala 29. ožujka ove godine održao je predavanje i tribinu prof.dr.sc. Hrvoje Klasić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za povijest. Tema tribine bila je Pola stoljeća od zbivanja 1968. Nakon predavanja u prošlim epizodama Krugova, u ovom, posljednjem nastavku, slušamo diskusiju poslije predavanja.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Lijenozemska litavskog autora i ilustratora Kęstutisa Kasparavičiusa, knjiga za mlade je Vincent Barbare Stok, na odjelu beletristike Kad su divovi hodali Zemljom Zorana Pilića te na stručno-znanstvenom odjelu Osviještena obitelj: kako odgojiti samostalno dijete puno samopouzdanja Shefali Tsabari. Osim toga saznajemo o otvorenju izložbe Magija baroka Vesne Gužvinec u četvrtak, 14. lipnja u 18:30 sati u prostoru Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

U Vijestima Krugova saznat ćemo da je Marina Orsag proglašena za europskog heroja humora, da online magazin Fotozine.org obilježava 20 godina, te da je proslavljen 50. rođendan profesora Baltazara.

Na današnji datum rođeni su Fritz Albert Lipmann i David Rockefeller, zbila se prva vojna Ivane Orleanske, druga bitka kod Beča a Nelson Mandela osuđen je na doživotni zatvor. Umrli su Dragutin Lerman i Gregory Peck.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim obljetnicama i novostima u astronomiji i astronautici, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo kakvog je mirisa svemir (!?) a završavamo riječima Anne Frank, rođene na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Ivu Robića, Pađen Band, Roya Harpera i Jimmyja Pagea, Kennyja Waynea Shepherda, te grupe Boston i Flyer.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1206 emitira se u utorak, 12. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 16. lipnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.