Grad kreće s edukativnim projektom „I ja odvajam“

Foto: arhiv kž.info

Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci“.
Grad Križevci uspješno je ostvario sredstva od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike za provedbu projekta „I ja odvajam“.

Riječ je o projektu kojim će se provesti izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu upotrebu predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Neke od aktivnosti koje će se provoditi su natjecanja u izradi predmeta od otpada, kviz znanja, letci, plakati, radijske emisije, mobilne aplikacije, te radionice za školsku i predškolsku djecu.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna bit će sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Gradonačelnik Mario Rajn tom je prilikom istaknuo: „Održivo gospodarenje otpadom nam je jako važno i ovim projektom želimo osvijestiti naše građane o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada. Mislim da ćemo to ovim aktivnostima postići i da ćemo u konačnici pridonijeti smanjenju količine otpada na odlagalištu Ivančino brdo. Osim ovog projekta, od ove godine na području grada krenut ćemo i s prikupljanjem biorazgradivog otpada, a prijavili smo se i na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu kanti za odvojeno sakupljanje papira.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.