Grad Križevce posjetila konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj

Foto: krizevci.hr

Grad Križevce posjetila konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici HrvatskojS ciljem upoznavanja židovske ostavštine u Križevcima, upoznavanja s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Srednjom gospodarskom školom kao i poduzetničkim potencijalima Križevaca, Grad Križevce danas je posjetila zamjenica šefice Misije i konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

 

Konzulica je u pratnji gradonačelnika Marija Rajna obišla Židovske arkade na Gradskom groblju te se upoznala s njihovom povijesti koju je predstavio Ivan Peklić ispred Povijesnog društva Križevci dok joj je gradonačelnik predstavio ulaganja koja slijede u predstojećem razdoblju. Konzulica nije krila svoje oduševljenje urednošću arkada i zahvalila što se nije zaboravilo na njih i što Grad ustraje na obnovi.

Nakon Gradskog groblja, konzulica je posjetila i Turistički informativni centar odnosno zgradu bivše sinagoge u Križevcima te se upoznala s Židovskom povijesti u Križevcima.

Uslijedio je posjet Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima gdje je dekanica Marijana Ivanek-Martinčić predstavila rad Učilišta, mnogobrojne projekte i uspjehe učenika dok je ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda predstavio svoju školu, brojne praktikume kao i projekte koje škola provodi.

Konzulica je obišla i Poslovnu zonu Gornji Čret koju joj je detaljnije predstavio gradonačelnik Mario Rajn, a nakon obilaska uslijedio je radni sastanak upravo na tu temu.

 

IMG 7953
Prezentirali smo gradske potencijale, prvenstveno u smislu kulturnog nasljeđa i onoga što želimo baštiniti i vrednovati ubuduće. Imamo potencijale u poljoprivredi i prirodnim bogatstvima od vode do šuma, a naglasak je na poduzetništvu i novim tehnologijama. Želimo učiti od boljih i vjerujem da imamo priliku učiti od Izraela – poduzetnika, poljoprivrednika i start-upova. Ovo je prvi korak i siguran sam da ćemo kroz mandatno razdoblje ojačati gospodarske, diplomatske i prijateljske veze,“ istaknuo je gradonačelnik prilikom obraćanja medijima i uputio zahvalu odvjetniku i dopredsjedniku Hrvatske odvjetničke komore Mladenu Klasiću na ovom posjetu.
Svoje zadovoljstvo posjetom Križevcima istaknula je Irit Shneor ukratko se osvrnuvši na današnji posjet: „Razgovarali smo o mogućnostima suradnje Izraela i Križevaca te Veleposlanstva Izraela u području poljoprivrede. Primila sam puno informacija od gradonačelnika, obišli smo puno lokacija u Križevcima i dok vidimo u kojem smjeru želi ići suradnja Križevaca i Izraela, definirat ćemo suradnju.“

Konzulica je bila u pratnji gospodina Mladena Klasić i gospođe Nataše Barac, a u Gradskoj upravi dočekali su je gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenikom Marijem Martinčevićem, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijana Ivanek-Martinčić, ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda, pročelnici upravnih tijela Sandra Vuketić, Sandro Novosel i Krešimir Brunović, Ivan Peklić ispred Povijesnog društva Križevci i Franjo Babić ispred Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš lijepo događanje- posjet Konzulice Izraela.
    S obzirom, da smo po mnogo čemu slični, nadam se plodonosnoj suradnji, a prvenstveno u području poljoprivrede, jer sam dosta čitala, o izraeskim inovativnim i kreativnim rješenjima.
    Veseli svaki pomak na bolje i k budućnosti, pa, neka se i ostvari?!
    Obadvjema stranama, želim uspješnu suradnju!

Komentari su zatvoreni.