Projekt čitanja ‘Posvojeni pisac’ u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Fotografije : Suzana Balić, Andrea Šturbek i Tihana Doskočil

Projekt čitanja 'Posvojeni pisac' u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Učenici 2. b razreda, učiteljica Suzana Balić, pripravnica Andrea Šturbek i knjižničarka Romana Erhatić i ove školske godine provodili su projekt čitanja Posvojeni pisac. Prošle godine su ga provodili čitajući knjige Željke Horvat Vukelja, a ove je 2. b posvojio književnicu Sonju Zubović koja se začudila da ju u njenim godinama netko želi posvojiti, ali ju je ta vijest ugodno iznenadila i razveselila. Učenici su, osim čitanja lektire, čitali i knjige Sonje Zubović.

Tako su se na popisu našle: Priče poučnice, Pjesme iz prirode i društva, Šale i pohvale, Najljepša stonoga sunčanih vrtova, Puž Slavek u polju suncokreta i Kako se gleda abeceda. Pročavali su njenu biografiju, te su saznali da je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bavi se slikanjem, učila je esperanto, radi u školskoj knjižnici osnovne škole, na radiju vodi emisiju o pjesništvu i još puno toga … Njezina slikovnica Najljepša stonoga sunčanih vrtova nalazi se na internetskoj stranici Međunarodne dječje digitalne knjižnice (http://www.childrenslibrary.org).

Drugašići su se kroz čitanje kreativno izražavali, glumili, ilustrirali, pisali i natjecali se. Aktivnosti su provodili u razredu i u školskoj knjižnici. Na kvizu čitanja prvo mjesto osvojile su Anđela Blagaj i Antea Žunić, drugo mjesto Ema Dokočil, a treće mjesto Gabrijela Čapek.Projekt čitanja 'Posvojeni pisac' u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

25. svibnja 2018. Sonja Zubović je održala književni susret u 2. b koji je ujedno bio i završetak razrednog projekta čitanja. Na početku susreta, pripravnica Andrea Šturbek održala je kratku prezentaciju i film o projektu koji je pripremila s učiteljicom Suzanom Balić. Prikazale su što su sve učenici radili i kako su se družili s knjigom što se književnici posebno svidjelo i zamolila ih je da joj ih sačuvaju. Razredu je za uspomenu poklonila svoje tri knjige, a od izdavačke kuće Alfa svi su dobili prigodne poklone. Na susretu su bili i učenici iz COOR-a Križevci, prijatelji 2. b sa svojom učiteljicom Snežanom Premužić, knjižničarkom Tihanom Doskočil i asistentom Borisom Nikšićem.

Druženje s književnicom je bilo dirljivo i poučno za učenike i već za drugu godinu planiraju novi projekt čitanja.Projekt čitanja 'Posvojeni pisac' u OŠ Ljudevita Modeca KriževciProjekt čitanja 'Posvojeni pisac' u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.