Grad Križevci jedini grad u Hrvatskoj koji će subvencionirati kamatu za kreditiranje proljetne sjetve

Foto: Krizevci.hr

IMG 8473

Gradonačelnik Mario Rajn te direktor Komercijalnog centra Bjelovar Igor Topljak i direktorica Filijale Križevci Vjera Devčić ispred Erste & Steiermarkische bank potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji na programu kreditiranja u poljoprivredi na području Grada Križevaca. Ovim potpisivanjem Ugovora sve je spremno za objavu javnog poziva za aktivnost „Subvencioniranje kamata na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu sjetvu“.

Grad će poljoprivrednicima subvencionirati kamatu s 3 posto, najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kuna, a najveći 500.000,00 kuna. Poljoprivrednici mogu koristiti sredstva za nabavu repromaterijala – sjeme, presadnice, zaštitna sredstva, gnojivo – za sjetvu povrtlarskih kultura, kukuruza, stočnog ječma, zobi i soje.

Zaista želimo biti servis svim našim sugrađanima, a pogotovo uvažavajući aspekte primarne poljoprivredne proizvodnje i činjenicu da smo još uvijek kraj koji se itekako bori s takvim problemima i poteškoćama,“ naglasio je gradonačelnik Mario Rajn i dodao kako su Križevci jedini grad u Republici Hrvatskoj koji provodi ovakvu mjeru pomoći poljoprivrednicima.

Direktor Komercijalnog centra Bjelovar Igor Topljak istaknuo je kako Erste banka ima 16 godina iskustva u kreditiranju proljetne sjetve, a osvrnuo se i na suradnju s Gradom: „Ova kreditna linija s konačnom kamatnom stopom za korisnike kredita od 2,70 posto je među najpovoljnijim kreditnim linijama ove namjene u Republici Hrvatskoj što pokazuje koliko Erste banka i Grad Križevci vjeruju u poljoprivrednike grada Križevaca.“

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Vezano

Komentari su zatvoreni.