Održan radni sastanak na temu provođenja Zakona o sustavu civilne zaštite i Zakona o vatrogastvu

Foto: Krizevci.hr

IMG 8182

Na temelju ukazane potrebe i nejasnoća oko provođenja Zakona o sustavu civilne zaštite i Zakona o vatrogastvu prošli tjedan je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Križevci održan radni sastanak koji je bio namijenjen predsjednicima dobrovoljno vatrogasnih društava, vatrogasnih zajednica i načelnicima općina.

Sastanak je otvorio načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako mu je želja ovim sastankom predstaviti sve obaveze i u konačnici doći do situacije da ne dolazi do kazni i da svi papiri vatrogasaca budu u redu. Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Mario Rajn i ujedno zahvalio svima što su se odazvali na ovaj radni sastanak kako bi svi zajedno uklonili sve nejasnoće.

U radnom dijelu, pročelnik Ureda zaštite i spašavanja Ivan Kramarić predstavio je informacije o obvezama jedinica lokalne samouprave temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite dok je inspektor zaštite i spašavanja Miroslav Blažotić pružio informacije o provedenim inspekcijskim nadzorima na temelju odredbi Zakona o sustavu civilne zaštite istaknuvši svoje zadovoljstvo zatečenim stanjem.

Inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar pružio je informaciju o provedenim inspekcijskim nadzorima na temelju odredbi Zakona o vatrogastvu istaknuvši kako je na požarnom području Križevci izdano 20 rješenja, 58 mjera, a pokrenuta su i 4 optužna prijedloga. Osvrnuo se i na izradu i ažuriranje Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara kao i o financiranju vatrogastva i suglasnosti na imenovanja zapovjednika DVD-a i VZ-a.

Informacije o aktivnostima i narednim zadacima vatrogasnih zajednica i dobrovoljno vatrogasnih društava pružio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan naglasivši kako nitko nije za to da se dobrovoljno vatrogastvo gasi i kažnjava, a cilj je dovesti papire u red. Ujedno je uputio zahvalu svima što se bave dobrovoljnim vatrogastvom i pohvalio suradnju prilikom svih vatrogasnih intervencija.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević još je jednom naglasio kako su dobrovoljna vatrogasna društva mjesto okupljanja ljudi na selima i izrazio je svoju zabrinutost učestalim kažnjavanjem vatrogasaca s područja Križevaca. S ovime su se složili i ostali članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih zajednica te ujedno predstavili daljnje nejasnoće oko provođenja Zakona o vatrogastvu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.