HUMANITARNA AKCIJA Šesnaestogodišnja Petra ima 16 dijagnoza, a nedavno je doživjela i moždani udar

Foto: privatni arhiv P.B.

Krenula je humanitarna akcija za Petru Bešker, šestnaestogodišnjakinju iz slavonskog naselja Mrzović kod Starih Mikanovaca, kojoj je ustanovljeno čak šesnaest dijagnoza, zbog kojih stalno boravi u osječkim i zagrebačkim bolnicama. Samohranoj majci Vesni problem je i prehrana njene kćeri, jer je jedna od djevojčinih dijagnoza i celijakija. Akcijom pomoći koordinira Iva Funtek, Dubrovkinja s đurđevačkom adresom.

Petra je zbog jakog epileptičnog napada nedavno doživjela i moždani udar, a lijekovi i put u bolnicu iziskuju znatna novčana sredstva. – Potrebno joj je puno vlažnih maramica, donjeg rublja, pidžamica br. 140, ističe Funtek, navodeći adresu i broj bankovnog računa ove male obitelji kojoj je neophodna financijska pomoć i podrška.

Račun za uplatu na ime: Petra Bešker
Potok 69, Mrzović, 32284 Stari Mikanovci
IBAN: HR6123600003245649730 (Zagrebačka banka)

Podsjetimo, posljednja velika akcija Ive Funtek bila je početkom ove godine za male onkološke bolesnike sa zagrebačkog KBC-a Rebro, koja je uspješno završila. Odjel je sada opremljen foteljama, stolicama, televizorima, playstationima, igricama, karaokama, posteljinom, igračkama, slatkišima, crtićima, knjigama, slikovnicama i caffe aparatom za roditelje.

Dragi dobri ljudi, hvala svima što ste bili dio ove divne priče, obradovali smo toliko malih hrabrih lavova. Izmamiti osmijeh na izmučenom dječjem licu, neprocjenjivo je!, kazala je dobročiniteljica Iva, zahvalivši unaprijed svima na dobroj volji i srcu, budući da je svaka pomoć sada potrebna i Petri Bešker.

Vezano

Komentari su zatvoreni.