Na 8. sjednici Gradskog vijeća razmatrano 17 točaka dnevnog reda

Foto: Krizevci.hr

IMG 8295

U velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca jučer je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj je razmatrano 17 točaka dnevnog reda, a većina ih je usvojena jednoglasno.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, a prisustvovali su joj i potpredsjednici Gradskog vijeća Eduard Krmpotić i Mato Devčić, gradonačelnik Mario Rajn, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, privremeni pročelnici upravnih odjela te predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Ivan Augustinčić sa ostalim članovima.

Među najznačajnijim točkama svakako je bilo donošenje Programa potpora poljoprivredi na području Grada Križevaca za 2018. godinu. Od ove godine, Program sadrži novu mjeru „Subvencioniranje kamata za kreditiranje proljetne sjetve u 2018. godini poljoprivrednicima s područja Grada Križevaca“ kojom će Grad poljoprivrednicima subvencionirati kamatu s 3%. Najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kuna, a najveći 500.000,00 kuna. Mjera je namijenjena fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Grada Križevaca.

IMG 8298

Na sjednici je donesen i Program za mlade Grada Križevaca kojeg je ukratko predstavio predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Ivan Augustinčić uputivši zahvalu svima koji su sudjelovali u njegovoj izradi te dodavši kako je ovo po prvi puta da se u Križevcima donio ovakav jedan program te da je cilj podići standard života mladih na višu razinu.

Donesena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Križevaca na svečanoj sjednici povodom Dana Grada pa će se tako Nagrada za životno djelo posthumno dodijeliti Antunu Bednaiću, Plaketa Grada dodijelit će se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Đurđic, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ i Stjepanu Jembreku dok će se Priznanja Grada dodijeliti Nini Čeredaru, Mjesnom odboru Ivanec Križevački i Udruzi vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci.

Gradska upravaUsvojeno je i Izvješće o provedbi Strategije razvoja Grada Križevaca za 2017. godinu, Izvješće o provedbi Plana upravljanja i raspolaganja nekretninama Grada Križevaca u 2017. godini te Izvješće o radu gradonačelnika Grada Križevaca za razdoblje srpanj-prosinac 2017.

Donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Križevaca pri čemu je gradonačelnik Mario Rajn objasnio kako ova Odluka neće prouzročiti povećanje sredstava za plaće s obzirom da u Gradskoj upravi ima prirodnog odljeva ljudi odnosno samo će ove godine tri osobe sukladno Zakonu otići u mirovinu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.