Križevački atletičari sjajni na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Foto: AK Križevci

Proteklog se vikenda u hladnom Zagrebu održalo Dvoransku prvenstvo Hrvatske u kružnim trkama za mlađe kategorije. Važno natjecanje nisu propustili naši sjajni križevčani koji odličnim rezultatima obećavaju uzbudljivu sportsku sezonu. U utrci juniora na 400 metara Neven Krulić je osvojio srebro sa rezultatom 50,13, dok je Maks Brčić utrčao u cilj četvrti sa vremenom 51,66. S druge strane, u utrci juniorki na 400 metara, zlato je uzela Veronika Drljačić, najbolja mlađa juniorka Hrvatske sa rezultatom 57.70. Katarina Balić je u istoj utrci zauzela četvrto mjesto s vremenom 1:01,66, dok je Marcela Gudić bila sedma.

U utrci juniora na 800 metara, srebro je osvojio Tvrtko Palijan s vremenom 2:01,77, dok je Mirko Tukša utrčao u cilj četvrti s vremenom 2:09,59. Također, u utrci juniorki na 800 metara, nastupila je Lucija Zimonji osvojivši brončanu medalju s vremenom 2:21,83. Sjajni pojedinačni rezultati nisu izostali, međutim križevačani su briljirali i u mješovitim utrkama štafete. Tako su kod juniora u disciplini 4×400 metara naši atletičari donijeli kući srebro u postavi: Hunjak,Palijan,Brčić,Krulić istrčavši 3:28,29. Juniorke su u istoj disciplini također osvojile srebro u postavi: Balić,Zimonji,Gudić.Drljačić s vremenom 4:13,72.
Još jednom križevački atletski klub dokazuje koliko se vrhunskih sportaša proizvodi u uvjetima koji su gotovo neprihvatljivi. Vrijeme je da naš grad napokon omogući uvjete za treniranje atletskom klubu te da se pokrene pitanje oko izgradnje atletske staze.

Vezano

Komentari su zatvoreni.