Dokumentarac ‘Gazda: Početak’ ekskluzivno na 14. Culture Shock Festivalu

Nakon lanjske križevačke i regionalne premijere dokumentarnog filma Gazda ‘nakrivio’ se Agrokorov toranj i gotovo se urušila cijela gospodarska struktura carstva Ivice Todorića, o kojem to, ponavljamo, (ni)je bio film.

Ove godine na Culture Shocku ekskluzivno vam donosimo regionalnu premijeru novoga djela – ista autorska ekipa predstavlja dokumentarni film Gazda: Početak, kojim nas vraća na ishodišta hrvatskoga kapitalizma. Kako navode, “da bi se razumjela današnja korupcija, nepotizam, tajkunizacija i pravosuđe te kako će završiti Agrokor i njegov vlasnik trebalo se vratiti korak natrag – u devedesete”. Autori – redatelj Dario Juričan i suautori knjige Mašenjka Bačić i Saša Paparella tako su ‘secirali’ razdoblje tranzicije i privatizacije, obradivši “ekipu koja je marljivo ‘radila’ u devedesetima da bi danas i oni i mi živjeli u blagostanju i sreći”.

Dokumentarni film koji je na rasporedu u petak 9. ožujka u Klubu kulture tako (ni)je priča o Miroslavu Kutli i o Globus grupi, Agrokoru prije Agrokora, kompaniji koja je svojedobno imala više od 10.000 radnika…

Čuli ste za gužvu na prošlogodišnjoj projekciji “Gazde” na otvaranju 13. Culture Shock Festivala? Dođite na vrijeme u petak u Klub kulture i zauzmite svoje mjesto jer projekcija kreće u 20 sati, a cijeli događaj bit će obogaćen i tribinom uz goste, redatelja filma Darija Juričana i suautora knjige ‘Gazda: Početak’ Sašu Paparellu. Oni će rado porazgovarati s publikom o dojmovima odgledanog i razmijeniti reminiscencije na suvremenu hrvatsku povijest koja je odredila i današnjicu, a bit će moguće nabaviti i knjigu Gazda: Početak. Uvodničar će biti Sergej Novosel Vučković. Ulazak na prvi petak 14. Culture Shock Festivala je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.