Pedijatrica održala predavanje o sprječavanju nesreća kod djece

Foto: Krizevci.hr

IMG 7768

U sklopu akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ ovaj tjedan je u Dječjem vrtiću Križevci održano predavanje doktorice pedijatrice Tatjane Relić-Niemčić o sprječavanju nesreća kod djece. Cilj predavanja bio je educirati roditelje i odgajatelje o tome kako su upravo nesreće broj jedan uzrok smrtnosti kod djece pri čemu prevladavaju prometne nesreće potom utapanje, ugušenja, otrovanja, opekline te stradanja zbog oružja/eksplozivnih naprava.

Doktorica je predstavila mjere opreza i načine kako spriječiti nesreće kod djece, a ujedno je napomenula kako je u samo prva dva mjeseca ove godine već bilo 11 slučajeva padova, 4 slučaja opeklina te jedan slučaj uboda u njenoj ambulanti. Sljedeće ovakvo predavanje održat će se u Dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u ponedjeljak, 5. ožujka u 17 sati pa ovim putem pozivamo sve roditelje predškolske dobi da se odazovu ovom predavanju i upoznaju s najčešćim uzrocima nesreća i načinima kako ih spriječiti.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    U zadnje vrijeme, na portalu, baš ima dosta tema posvećenih djeci, što me jako veseli, jer, to je po onoj: “Na mladima svijet ostaje.”
    Potrebno je i korisno djecu već u vrtićkoj dobi naučiti ponašanju u prometu, ponašanju na javnom mjestu, doma kad su sami i kad su u igri sa vršnjacima. Sigurno da ni sami nisu svjesni neugodnih situacija u različitim okolnostima.
    Čini mi se da (već sad), živeći u virtualnom svijetu, nisu ni svjesni raealnosti, i da “baš sve nije moguće i bez posljedica”, kao što često dožive u raznoraznim igricama.
    Pa, neka im je sretno, u svemu što rade!

Komentari su zatvoreni.