Delegacija Reana del Rojale boravila u službenom posjetu Križevcima

Gradonačelnik talijanskog grada Reana del Rojale, prijateljskog grada Grada Križevaca, Emiliano Canciani sa suradnicama u četvrtak, 15. veljače službeno je posjetio Grad Križevce.

Delegacija Reana del Rojale boravila u službenom posjetu Križevcima

U Gradskoj upravi dočekali su ih gradonačelnik Mario Rajn, pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Ana Lukačić-Lojen, pročelnik za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam mr.sc. Mladen Tenodi, pročelnik za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Anđelko Nervo, Ottone Novosel-Franz i Križevačka djevojačka straža.
Dva gradonačelnika predstavili su svoje gradove i razgovarali o mogućnostima suradnje na području turizma, kulture i projekata.

Osvrnuli su se i na skorašnje obilježavanje 15. godišnjice od kako je između Grada Križevaca i Reana del Rojale potpisana Povelju o bratimljenju.

Vjerujem da smo suglasni da imamo dosta prostora za unapređenje naše suradnje. Stoga ćemo u narednim godinama jačati tu suradnju i na gospodarskom, kulturnom, turističkom, obrazovnom planu,“ naglasio je gradonačelnik Rajn.

Gradonačelnik Emiliano Canciani izrazio je zadovoljstvo što je nakon puno godina došao u Križevce istaknuvši: „Činjenica da je gradonačelnik Rajn izrazio želju da upozna delegaciju grada Reana del Rojale pokazuje da je njemu i čitavoj zajednici važno da sa srcem nastavi suradnju. Vjerujem da ćemo u kratkom vremenu imati prilike uzvratiti gostoprimstvo vašoj delegaciji što će omogućiti gradonačelniku i suradnicima da upoznaju naše područje kako mogli naći način da se obostrano razvijamo i da to bude više od običnog protokolarnog susreta.“

Nakon sastanka u Gradskoj upravi obišli su užu gradsku jezgru, posjetili Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ gdje ih je dočekala ravnateljica Marjana Janeš-Žulj, Razvojni centar i tehnološki park Križevci gdje ih je dočekao direktor mr.sc. Tihomir Hodak, Choco bar u kojem su isprobali Križevačku čokoladu te S.C. Metalne konstrukcije.
Ujedno su odali i minutu šutnje kod spomenika „Majka poginulog junaka“ koji su Reana del Rojale i Kulturno društvo „Il Faro“ darovali Gradu Križevcima.

 

U delegaciji su bili i Anna Lisa Gasparini te Roberto Masutti.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Eto, nešto smo (valjda većina nas i naučila), od kud nam i spomenik “Majka poginulog junaka”.
    Lijepo je imati gradove “pobratime”, koji su tu da se uzajamno pomažemo i razmjenujemo kulturna, gospodarska, turistička i ina iskustva. Jer je lakše, pogledati neke već uhodane primjere nego “krčiti” put sam, iz početka, i usput učiti.
    Nama i našem prijatelju Reana del Rojale, želim puno godina prijateljstva i uspjeh u svim aktivnostima!

Komentari su zatvoreni.