Održana godišnja skupština DVD-a Carevdar

Foto: Krizevci.hr

IMG 7261

Dobrovoljno vatrogasno društvo Carevdar jučer je održalo redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik DVD-a Stjepan Bratić. Predsjednik je predstavio Izvješće o radu u prošloj godini pa je tako DVD nastavio dovoziti vodu domaćinstvima u potrebi, uređeno je vatrogasno spremište kao i velika te mala sala. Provođena je preventivna vatrogasna zaštita u vrijeme ljetne sezone, a u dogovoru s Osnovnom školom „Vladimir Nazor“ dogovoreno je ustupanje prostorija doma kako bi se otvorila igraonica.

Predstavljen je i Plan rada za ovu godinu u kojem je cilj poboljšati spremnost i sposobnost članova Društva u slučaju požara, aktivno se odazivati na sva vatrogasna natjecanja te oformiti više ekipa. U planu je i nastavak uređenja sale.

Čestitke na ostvarenom, ali i puno uspjeha u realiziranju navedenog Plana uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i gradonačelnik Mario Rajn.

IMG 7267
Predsjednik Zajednice Mužić zahvalio je Gradu što su prepoznali značaj vatrogastva i nisu smanjivali sredstva vatrogascima dok je predsjednik Gradskog vijeća uz upućene čestitke na ostvarenom čestitao i na ambicioznom planu za ovu godinu.

Zamjenik Martinčević posebno je naglasio kako DVD ima podršku Grada Križevaca, osvrnuo se na dolaske inspekcije i novi Zakon o vatrogastvu kao i na energetsku obnovu zgrade. Ujedno je najavio zabave: „Intencija Grada je da svako selo za svoj dan ima besplatnu zabavu pa da se i na taj način zadrži neki oblik života na selu.“
Iznimno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje,“ naglasio je gradonačelnik Rajn dodavši kako Grad želi partnerski surađivati sa svim DVD-ovima na dobrobit sela i grada: „U potpunosti smo svjesni brojnosti i značaja DVD-ova na našem području.“

Osvrnuo se i na projektiranje nogostupa kroz Carevdar i zamolio mještane da surađuju prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kako bi se što prije krenulo s projektom izgradnje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.