Križevci na devet dana postaju međunarodni centar ozbiljne glazbe i muziciranja mladih

Foto: arhiv Krizevci.info

Narednih devet dana Glazbena škola Alberta Štrige Križevci domaćin je i suorganizator velikog Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus, koju četvrtu godinu u nizu organizira Glazbena udruga Opus. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 260 natjecatelja od 7 do 25 godina starosti koji se natječu u pet disciplina: udaraljke, violina, klavir, solfeggio i harmonika. Projekt Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op.4 od ove godine sufinancira i Grad Križevci, uvrstivši ga u program gradskih manifestacija.

Natjecateljice i natjecatelji dolaze iz svih krajeva i glazbenih škola Hrvatske, od Zagreba, Varaždina i Bjelovara preko Požege, Osijeka i Belog Manastira do Labina, Rijeke i Splita, kao i zemalja u okruženju – Slovenije, Srbije i Italije. Posebno je zanimljivo sudjelovanje mlade glazbenice koja u Križevci dolazi čak iz dalekog Vijetnama, trinaestogodišnje Pham Le Phuong iz Vijetnamske nacionalne muzičke akademije, a natjecat će se u disciplini klavir. Nastupe mladih glazbenika od 3. do 11. veljače u svakoj će disciplini bodovati peteročlani (kod solfeggija tročlani) međunarodni ocjenjivački sud.

Udruga Opus osnovana je u kolovozu 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenih pedagoga iz različitih područja glazbene umjetnosti, a većina osnivača su članovi kolektiva spomenute glazbene škole. Cilj udruge je širenje znanja razmjenom iskustava, unapređenje glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije, a želja osnivača Udruge je potaknuti sudionike na nove ideje te ih dodatno motivirati na stvaranje kroz sve oblike glazbenog stvaralaštva. Veliku podršku u svim projektima udruge kao partner pruža Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Vrijedi spomenuti organizacijski tim Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op.4 koji čine: Ivana Tadin, ravnateljica Natjecanja; Branka Špoljar, ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige Križevci; Judita Paljević Kraljik, zamjenica ravnateljice Natjecanja; Zorislav Frančišković, sistem administrator; Nina Mihaliček, voditeljica marketinga.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.