Gradski muzej Križevci obilježio Noć muzeja

Foto: Krizevci.hr

IMG 7135

Gradski muzej Križevci i ove je godine obilježio Noć muzeja. Tako su svi zainteresirani mogli prvo pogledati stalni postav Gradskog muzeja, a potom u Likovnoj galeriji pogledati restaurirane povijesne klavire s početka i sredine 19. stoljeća te poslušati predavanje višeg kustosa povjesničara Ozrena Blageca na temu „Djelatnost društva Hrvatski sokol u Križevcima 1904. – 1929.“.

Na restauriranim klavirima koncert je izveo profesor sa zagrebačke Muzičke akademije Emin Armano pa su tako posjetitelji mogu poslušati djela Ludwiga van Beethovena, Jana Antonina Koželuha i Ferde Livadića. Klaviri su restaurirani sredstvima Ministarstva kulture, a zahvaljujući ovim klavirima Gradski muzej Križevci postao je jedan od muzeja s bogatijim instrumentalnim fundusom.

S obzirom da je tema ovogodišnje Noći muzeja bila „Muzeji i sport“ u predavanju Ozrena Blageca „Djelatnost društva Hrvatski sokol u Križevcima 1904. – 1929.“ okupljeni su mogli saznati kako su izgledali prvi počeci organiziranja sportskih društava kako u svijetu pa tako i u Križevcima. Obilježavanju Noći muzeja pored brojnih građana prisustvovao je i gradonačelnik Mario Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.