Održan sastanak oko kreiranja plana upisa učenika u srednje škole

Foto: krizevci.hr

Kreiranje plana upisa učenika u srednje škole sa stvarnim potrebama gospodarstvenika i obrtnika

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci danas je održan sastanak vezano uz kreiranje plana upisa učenika u srednje škole prema potrebama gospodarstva i obrtništva Grada Križevaca.

Sastanak su zajednički inicirali Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s HZZ Područnim uredom Križevci, a sastanku su se odazvali križevački poduzetnici i obrtnici te ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Gordana Juran-Ratković i ravnatelj Srednje gospodarske škole Toni Svoboda.

Cilj ovog sastanka bio je uskladiti potrebe za kadrovima gospodarstva i obrtništva s upisnim planom srednjih škola kako bi učenici, kad završe srednjoškolsko obrazovanje, imali siguran posao, objasnio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Gradonačelnik Mario Rajn je naglasio kako je nužno da se prebrodi jaz između nezaposlenih i stvarnih potreba istaknuvši kako je pri tome nužna komunikacija s gospodarstvenicima i obrtnicima, srednjim školama, osnovnim školama, ali i roditeljima te učenicima. Ujedno je uputio zahvalu svima koji su se odazvali ovom sastanku, a da je ovo jedan od dobrih početaka onoga što se treba napraviti kako bi se uskladile potrebe za kadrovima naglasio je predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec dodavši kako trenutno postoji velik raskorak između škola te gospodarstvenika i obrtnika.

Uslijedilo je predstavljanje smjerova koje škole nude, a razgovaralo se i o smjernicama HZZ-a za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

Na kraju sastanka dogovoreno je kako će svi gospodarstvenici i obrtnici dobiti smjernice HZZ-a uz molbu da istaknu koji su kadrovi njima potrebni i što mogu učenicima ponuditi, te jesu li spremni sudjelovati u promociji strukovnih zanimanja. Gradonačelnik je ujedno najavio kako će organizirati sličan sastanak s osnovnim školama, roditeljima i učenicima završnih razreda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.