HERA traži volontere za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja

Udruga “HERA” Križevci traži volontere i volonterke za pružanje podrške žrtvama i svjedocima na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Pozivaju sve zainteresirane osobe s područja dviju županija da se prijave na volontiranje, a za njih će biti organiziran dvodnevni besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružati će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.

S odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati 12 sati mjesečno. Svaki volonter/ka dobiti će potvrdu o volontiranju. Prijaviti se mogu punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem; osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak; osobe motivirane za pomoć drugima; komunikativne, empatične, tolerantne osobe; odgovorne i etične osobe. Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

Rok za prijavu je 12. veljače, a šalje se putem e-pošte info@udruga-hera.info ili poštom na adresu: I.Z.Dijankovečkog 5, 48260 Križevci. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima. Za dodatna pitanja kontakt telefon je 048 271 335.

Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.