IN MEMORIAM: Dražen Rađenović-Čoro (1963.-2018.)


Iznenada nas je napustio prijatelj svih generacija i dobri duh našega grada, gornjograđanin Dražen Rađenović, kojeg smo poznavali po nadimku iz njegovih školskih dana – Čoro. Njegovo oslabljeno, ali veliko srce koje je imao za svakoga od nas, prestalo je kucati u utorak, 16. siječnja u noći, očito se ne mogavši boriti s oslabljenim organizmom nedavno preboljene upale pluća koja ga je na desetak dana “koštala” bolnice.

Uvijek vedre naravi, dobrog raspoloženja i željan veselog društva, u nekoliko sekundi napustio je nenadano ovaj svijet, a da se samo nekoliko minuta prije tog nemilog događaja smijao, veselio i bio u društvu onih koje je volio. Narod bi rekao: “Takvu smrt je i zaslužio – brzu i bezbolnu”. I to je točno. Ali zasigurno ne u tim godinama. Rekao bih više da nas je napustio onako kako je Đole opisao smrt Vase Ladačkog, a što smo na redovitim druženjima stotine puta zapjevali: “Klonula mu samo glava, ko’ da drema, ko’ da spava i još pamte zadnje šta je rek’o…”

Prerano nas je, u 55. godini života, napustio Dražen, Čoro, klima-majstor, koji je volio svoje rodne Križevce i Križevčane, osobito Gornji grad, kamo se još kao dječak doselio s roditeljima baki i djedu, stalno naglašavajući da je bio i ostao pesjak i time se ponosi. Osim svojeg posla, slobodno vrijeme volio je provoditi u vinogradu kojeg je posljednjih nekoliko godina s velikom ljubavlju obrađivao, ponukan čestim druženjima s “ekipom z brega” kako je svoje društvo sam zvao, misleći na vinogradarske obitelji i pojedince od Brckovčine, Križevčina, ali i drugih “bregova” pa sve do njegovih Šebri na Pesku.

Prateći komentare Facebook objava nas, dobrih prijatelja Čore Rađenovića, zaključiti ostaje da će u našoj prolaznosti života ostati velika praznina, da će naše pajdašije ostati bez nezamjenjivog prijatelja, šaljivca i dobrotvora, onoga koji bi za svakoga “ruku dao”. I mi bismo dali za njega da se to nije dogodilo, ali Knjiga nad knjigama kaže: “Što se tiče onog dana i časa, o tome nitko ništa ne zna, već jedino Otac” (Mt, 24:36).

Dragi naš Čoro, u ime svih generacija Križevčana, hvala ti za neizmjernu ljubav koju si davao svima nama, na divnom prijateljstvu, na nezaboravnim turnejama naših življenja i na dobroti koju si posjedovao – neka ti je hvala i slava, zemlja laka i počivao u miru kojeg si zaslužio. Mjesto nam čuvaj, svi mi stižemo.

Zbogom, prijatelju!

Pogreb će biti održan u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u 14 sati na Gradskom groblju u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.