Održana konferencija za medije na temu novoosnovane tvrtke Vodne usluge d.o.o.

IMG 6541

Gradonačelnik Mario Rajn sazvao je danas konferenciju za medije na temu novoosnovane tvrtke Vodne usluge d.o.o. kojoj je prisustvovao i direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Goran Gregurek.

Ovim osnivanjem završen je proces usklađivanja rada Komunalnog poduzeća sa Zakonom o vodama, te konačno omogućen pristup novčanim sredstvima naglasio je gradonačelnik dodavši: “Od kada sam stupio na dužnost održali smo niz sastanak koji su bili prožeti temom voda iako je tu više paralelnih priča.” Gradonačelnik je naglasio kako su tu bitna dva posebna projekta, jedan je Aglomeracija vrijedan 170 milijuna kuna, a drugi je Grupni vodovod vrijedan 190 milijuna kuna. Apsolutni prioritet u 2018. godini je gradnja precrpne stanice u Apatovcu i omogućavanje stanovnicima Apatovca pristup vodi objasnio je.
Ovim osnivanjem tvrtke Vodne usluge d.o.o. otvara se mogućnost da se bitno poveća standard svim građana grada Križevaca, ali isto tako i susjednim općinama,” objasnio je gradonačelnik te dodao kako sada predstoji jedan ozbiljniji sastanak u Hrvatskim vodama na tu temu.
Direktor Komunalnog poduzeća Goran Gregurek istaknuo je kako sada predstoji  usklađenje niza radnji koje će biti tehničke naravi kako bi posložili novu tvrtku: “Očekujem određeni investicijski zamah, ako sve bude kako je i predviđeno. Nadam se da će do toga doći. Projekata ima mnogo, dozvole imamo gotovo sve, osim ovoga maloprije što sam rekao. Nadam se da neće biti nikakvih daljnjih opstrukcija i da ćemo moći raditi na razvoju ovoga kraja.”
Dodao je kako projekt Aglomeracije Križevci podrazumijeva sustav odvodnje koji završava s pročistačem trećeg stupnja, a projekt Grupni vodovod se odnosi na vodoopskrbu te obuhvaća sve okolne općine i Grad Križevce.

IMG 6542

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Konačno da smo dočekali i taj dan: da se osnuje nova tvrtka Vodne usluge d.o.o.
    To, čekamo već godinama, a ulaganja i projekti stoje.
    Drago mi je da su mladi ljudi uspjeli “razlabaviti” ONE koji su godinama bili ukopani svoj “rov”?!
    Sretno SVIMA, ukljčenima u projekt!

Komentari su zatvoreni.