Predavanje o upravljanju utakmicom održano za košarkaške suce županije

U subotu, 9. prosinca 2017. u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima je održano predavanje u organizaciji Udruge košarkaških sudaca Koprivničko-križevačke županije na temu upravljanja utakmicom („Game management“). Predavanje je za sve košarkaške suce i opunomoćenike regije „Sjever“ održao Dubravko Muhvić, poznati hrvatski međunarodni košarkaški sudac koji je sudio svjetska i europska prvenstva, euroligu, ABA ligu, a danas je kontrolor suđenja na Premijer ligi te FIBA opunomoćenik.

O županijskoj udruzi košarkaških sudaca

Udruga sudaca Koprivničko-križevačke županije osnovana je 1996. godine i danas broji oko 20 aktivnih sudaca u svim ligama počevši od prve državne i nekoliko desetaka pomoćnih sudaca do bivših sudaa koji su prestali sa aktivnim suđenjem te počasnog člana. Aktivni suci su mahom studenti i učenici, te od ostalih gotovo svi posjeduju visoku ili višu naobrazbu i kroz udrugu ostvaruju svoje pravo da pridonose napretku košarkaškog sporta na županiji i šire.

U okviru udruge postoje tijela kao što su izvršni odbor, nadzorni odbor, stegovni sud, stručna komisija, komisija za pomoćne suce i povjerenik za suce. Cilj udruge je ostvarivanje prava svih njenih članova, edukacija sudaca, promicanje zdravog sportskog duha, razvoj i promidžba košarkaškog sporta, rad sa mladima i na kraju samo aktivno bavljenje suđenjem. U sazivu 2015.-2019. godine predsjednik udruge je Alan Blašković, a tajnik Željko Kantar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.