Direktor osumnjičen da je sačinjavao lažne financijske dokumente, isplatnice i otkupne blokove

UKRAO VIŠE OD 2 MILIJUNA KUNA Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru podignulo je u ponedjeljak optužnicu pred bjelovarskim Županijskim sudom protiv hrvatskog državljanina (1975.) kojega tereti da je kao direktor trgovačkog društva na širem području Križevaca s računa poduzeća podigao 2 milijuna i 22 tisuće kuna i zadržao ih za sebe, što je pokušao prikriti fiktivnim financijskim dokumentima.

Optužnicom se 42-godišnjem okrivljeniku stavlja na teret da je od početka 2009. do kraja 2013. godine, kao direktor jednog trgovačkog društva na širem području Križevaca, u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, s računa društva podigao 2.022.000,00 kuna koji nije potrošio u polovne svrhe, već ga je zadržao za sebe, oštetivši time trgovačko društvo za navedeni iznos.

Kako bi prikrio nezakonito uzimanje novca iz trgovačkog društva, 42-godišnjeg okrivljenika se tereti da je sačinjavao lažne financijske dokumente, isplatnice i otkupne blokove. U njima je neistinito navodio da je novac koji je podignut s računa društva, isplaćen kao kupovna cijena navodnim prodavateljima drva, znajući da te osobe drvo nisu prodavale njegovom društvu, niti su od društva primile novac.

U optužnici je predloženo da sud od okrivljenika oduzme nepripadnu imovinsku korist stečenu na prethodno opisani način, objavio je ŽDO Bjelovar na svojim internetskim stranicama. (Hina)

Vezano
4 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    Pih!!
    “igrac” od dva milijuna i sitno kuna pa odmah prijava,sumnnjicenje i ostale gluposti…
    Ko mu kriv sto nije rekao da ili se ne sjeca ili da ga je oprala sinkopa.
    Ovakvu drzavu nije steta varati dok god se njen sistem ne ponasa jednako prema svakom prevarantu!

  2. Jovo piše:

    Heehe,ziher je cuknul lowu da podijeli radnicima u vidu bozicnice…?

  3. kaja piše:

    A, što reći?
    Nažalost, tipična hrvatska priča.
    Pa, kud sa tolikim iznosima?

    1. Jovo piše:

      A jel se javno zna o kome je rijec!?

Komentari su zatvoreni.