Večeras u Klubu kulture dokumentarac o slučaju Nore Šitum

Ekskluzivno u Križevcima večeras će se u Klubu kulture održati projekcija dokumentarnog filma “Život od milijun dolara”, priče o slučaju Nore Šitum. Cijena ulaznice je 20 kuna, a početak je zakazan za 20 sati. Prihod od prodanih karata ide Zakladi “Nora Šitum”. Redatelj je Robert Zuber, producent Siniša Juričić, uloge Ivica Šitum i Đana Atanasovski-Šitum, a scenarij potpisuju Robert Zuber, Petar Orešković i Marjan Alčevski.

Roditelji petogodišnje Nore Šitum, nakon što su iscrpili sve medicinske mogućnosti u Hrvatskoj, kreću u Ameriku u bitku za život svoje kćeri. Đana i Ivica pokreću humanitarnu akciju koja podiže na noge cijelu Hrvatsku. Njeni građani prikupili su u samo tjedan dana gotovo milijun dolara za Norino liječenje u SAD-u. Nažalost, Nora nije izdržala te dva mjeseca kasnije umire. Ožalošćeni roditelji vraćaju se u Hrvatsku, pronalazeći utjehu u činjenici da će preostalim novcem pomoći nekoj drugoj bolesnoj djeci. No, udruga preko čijeg se računa prikupljao novac za Norino liječenje, na opetovane upite roditelja koliko je novca preostalo, nepreciznim odgovorima skrivaju tu brojku. Iduće četiri godine, Norini roditelji prolaze medijski i pravni pakao, pokušavajući otkriti što se dogodilo s novcem prikupljenim za liječenje njihova djeteta i boreći se da on bude korišten za pomaganje djeci oboljeloj od malignih bolesti u liječenju i njihovim obiteljima.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Moram se malo “žaliti”: trebalo bi pri Gradskoj upravi oformiti tijelo, koje bi brinulo o RASPOREDU događanja. Danas su tri prekrasne priče, ali se moramo odlučiti za samo jednu.
    Našem Klubu kulture čestitka, jer vi ste zaista: “Hrvatska za pet!”

Komentari su zatvoreni.