Tradicionalni koncert Zvonka Bogdana i 21 tamburaša 20. prosinca u Lisinskom

Svake godine u prosincu, već tradicionalno, Zagreb i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskoga posjeti legenda vojvođanske tamburaške i starogradske pjesme, istinski umjetnik, autor i pjevač Zvonko Bogdan. Ovogodišnji koncert pod nazivom “I poslije svega ostat će pisma” održat će se u srijedu, 20. prosinca, u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati, a ulaznice se mogu nabaviti online.

Od klasičnih prepjeva mađarskih romansi do autorskih kompozicija u kojima su pjesničke slike vojvođanskih salaša i razigranih mrkova, prožetih tužnim tonovima otrgnuo je od zaborava i nekoliko najljepših sevdalinski i gradskih pjesama koje svjedoče jednom vremenu koje se ponoviti neće.

Svoje koncerte, uz pratnju 21 tamburaša iz Subotice i Velikog tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine, radi jednom godišnje, po njegovoj želji, da ga ne zaborave, a da ne bude previše…

Vojvodino moja, Ova pisma refren nema, Prošle su mnoge ljubavi novije su skladbe u kojima možete uživati u zimskoj tamburaškoj noći, a bezvremenski hitovi Ej salaši na sjeveru Bačke, Kraj jezera, Govori se da me varaš, Već odavno spremam svog mrkova, Osam tamburaša s Petrovaradina dočarat će atmosferu panonskih ravnica, Dunava, bačkih salaša, fijakera sa somborskih ulica te tihih petrovaradinskih noći.

Vezano

Komentari su zatvoreni.