Večeras u Gradskoj knjižnici predstavljanje knjige pjesama Božice Jelušić

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva večeras u 19 sati na na predstavljanje nove knjige stihova Božice Jelušić “Skok u dalj”, koje će se održati u čitaonici stručnog tiska. Riječ je o zbirci pjesama rođene Podravke, umirovljene profesorica na gimnaziji u Đurđevcu. Njeni radovi se od 1969. godine objavljuju se u tisku, na radiju i televiziji. Završila je studij hrvatskoga i engleskoga jezika. Bavila se različitim poslovima u području kulture i obrazovanja. Ulazak na predstavljanje je slobodno.

Objavila je 36 samostalnih naslova (poezija, proza, putopisi, kritika, esejistika, likovne monografije i studije,poezija i proza za djecu, dijalektalni tekstovi). Ima opsežnu bibliografiju od oko 700 jedinica. Članica je Društva hrvatskih književnika. Dobitnica prestižnih nagrada i stipendija za književni rad. Zastupljena u čitankama, lektiri i u više od 40 antologija na svjetskim jezicima.

Premda je najpoznatija po svojoj poeziji, ali i prozi te publicističkim zapisima objavljenima u mnogim časopisima, posebna joj je ljubav hrvatska (podravska) izvorna umjetnost pa je, uz vrlo stroge kriterije, objavila niz vrijednih monografskih, esejističkih i polemičkih te publicističkih tekstova o najpoznatijim podravskim izvornim slikarima i kiparima. Živi i radi u Đurdevcu, te povremeno u Čepelovcu, na plemićkome imanju Barnagor.

Vezano

Komentari su zatvoreni.