Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1177

Saša Paparella i Dario Juričan predstavljaju film 'Gazda' na otvorenju 13. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima 2. ožujka ove godine (foto R.Matić)
Saša Paparella i Dario Juričan predstavljaju film ‘Gazda’ na otvorenju 13. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima 2. ožujka ove godine (foto R.Matić)

Na početku emisije slušamo prvih petnaestak minuta snimke tribine nakon projekcije filma Gazda na otvorenju 13. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima 2. ožujka ove godine. Film predstavljaju i razgovaraju s posjetiteljima redatelj filma Dario Juričan i autor istoimene knjige Saša Paparella.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su Razumijevanje održivog razvoja Johna Blewitta, prvi roman Chloé Esposito, Luda, te prvi roman Lidije Dimkovske, Skrivena kamera. Ovaj tjedan se u Multimedijskoj dvorani održava književni susret za djecu s Brankom Primorac i 24. Galovićeva jesen, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

U Vijestima Krugova saznajemo da je HAVC objavio kojim je filmašima podijelio novčana sredstva, da se Noć hrvatskog filma i novih medija održava 28. listopada, da bugarski “ulični umjetnici” “prerađuju” ruske spomenike, da Povijesno društvo Križevci organizira predavanje o grkokatoličkoj katedrali u Križevcima 26. listopada, da se od 27. do 29. listopada u Koncertnoj dvorani Glazbene škole u Križevcima održavaju 7. Večeri udaraljkaša, da se u Likovnoj .galeriji otvara nova izložba…

Uz izložbu o neolitičkom nalazištu Brezovljani koja se otvara 27. listopada u Likovnoj galeriji u Križevcima (foto iz fundusa Gradskog muzeja Križevci)

Na današnji datum rođeni su Antoni van Leeuwenhoek i Milivoj Slaviček, stupila je na snagu Povelja Ujedinjenih naroda, Zambija je stekla nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva, Concorde je izvršio posljednji komercijalni let, Facebook je prodao mali dio svoga udjela Microsoftu, umrli su Ivan Dežman, David Ojstrah, Ino Perišić i Boris Magaš.

U Svemirskom kutku spominjemo astronomske i astronautičke događaje iz prošlosti i sadašnjosti, čut ćemo da NASA i Roskosmos planiraju graditi Mjesečevu orbitalnu stanicu, te informiramo o položajima i gibanjima prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti se još jednom bave zanimljivom statistikom o ljudskoj populaciji, a opraštamo se do sljedeće emisije jednim pitanjem Marije Jurić Zagorke.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, te uz novosti na glazbenoj sceni, pa slušamo glazbu Davida Gilmoura, Gilberta Becauda, Franza Lehára, Johna Paula Younga, odnosno Georga Younga, Ane Opačak i Zvonimira Varge.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1177. emitira se u utorak, 24. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 28. listopada od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.