Večeras u Gradskoj knjižnici predstavljanje knjige ‘Bez rukavica’ Brune Šimleše

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska Knjižnica Franjo Marković Križevci poziva danas u 17 sati u multimedijsku dvoranu na predstavljanje knjige “Bez rukavica” Brune Šimleše. Bruno Šimleša hrvatski je sociolog, predavač, pisac, kolumnist Jutarnjeg lista, predavač i televizijski voditelj. Udruga “Sve za nju” 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Ulazak na predstavljanje je slobodan.

Ovom će prilikom Šimleša predstaviti najnoviju knjigu „Bez rukavica“ u kojoj odgovara na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima te zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce. Posebnu čar ovoj knjizi daju provokativna pitanja čitatelja na koja je autor odgovarao, kako drugačije nego – bez rukavica.

Dio knjige su i autorove novinske kolumne kojima je pridodao i mnoge dosad neobjavljene tekstove, a u kojima hrabro i bez zadrške progovara o kontroverznim društvenim pitanjima – jesu li Bog i Crkva na istoj strani, koja je prava priroda homoseksualnosti, zašto ima toliko žutila u medijima te koja je naša odgovornost u stvaranju zdravijeg društva. Knjiga je prvotno objavljena 2012. godine pod nazivom “U rukavicama mi je ionako prevruće”, a ovo je novo i dopunjeno izdanje!

Šimleša je autor knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Dosad je objavio osam knjiga, a Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 100.000 primjeraka njegovih knjiga. Diplomirao je sociologiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dvije godine vodio je emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. Oženjen je i ponosni tata sedmogodišnje djevojčice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.