Dogradonačelnik Šaško i petero Križevčana na 1. modulu Lokalnog programa APR-a u Varaždinu

U subotu, 7. listopada održan je 1. modul Lokalnog programa APR-a u Varaždinu, „Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici“, koji ove godine uključuje četiri županije sjeverozapadne Hrvatske – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku. Među 24 polaznika, odabrana nakon javnog natječaja i selekcijskog procesa, je i petero Križevčana: Eduard Petranović (novinar i kolumnist, Večernji list), Ivica Švagelj (profesor kineziologije, vijećnik u Gradskom vijeću Križevci, HDS), Admir Sinani (voditelj odnosa s javnošću, programski koordinator i projektni menadžer, udruga KVARK), Tomislav Belušić (vlasnik, Codec Production) i Tomislav Tenodi (direktor, Speck).

Susret je održan u vijećnici Varaždinske županije uz uvodni govor izvršnog direktora APR-a Jakova Žižića te pozdravima zamjenice gradonačelnika grada Varaždina, Sandre Malenice i zamjenika župana Varaždinske županije, Tomislava Paljaka. Tema prvog modula bila je „Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici“, a započeo je panel raspravom „Mladi, politika i aktivno građanstvo u lokalnoj zajednici“ na kojoj su Hrvoje Kovač (SDP), zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave, Danijel Šaško (nezavisni), zamjenik križevačkog gradonačelnika te Tomislav Lazar (HDZ), bivši predsjednik i vijećnik općinskog vijeća Cestica uz moderatora Jakova Žižića predstavili problematiku uključivanja mladih uz aktivno sudjelovanje polaznika programa.

Program se zatim nastavio predavanjem Tea Petričevića, direktora ACT Grupe iz Čakovca, prvog hrvatskog konzorcija društvenih poduzeća, na temu održivog razvoja gdje je pojašnjeno što je održivi razvoj te su dani primjeri pozitivne prakse kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Predavanje je pobudilo veliki interes i zanimanje te se diskusija nastavila i nakon predavanja. Sljedeći susret održat će se 4. studenog na temu participativnog budžetiranja te sudjelovanje i uključenost žena u lokalnoj politici. Program ima potporu Veleposlanstva SAD-a, grada Varaždina i Varaždinske županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.