U petak i subotu 6. putopisni festival Pinklecfest

Šestu godinu zaredom, u Križevcima će se sredinom listopada održavati festival putovanja, putopisa i putnika, Pinklecfest.
Ovaj već etablirani i renomirani događaj u organizaciji udruge P.O.I.N.T. publici nudi besplatan program ispunjen višemedijskim predavanjima, putopisnim prezentacijama i planinarskim pohodom na obližnju planinu Kalnik, što se u dosadašnjim izdanjima festivala, zahvaljujući sunčanim jesenskim danima i kvalitetnoj organizaciji lokalnih planinara, pokazalo kao pun pogodak.
Putopisna predavanja počinju u petak, 13. listopada u 19:30 u Klubu kulture, festival se nastavlja u subotu ujutro 14. listopada planinarskim pohodom na Kalnik, u suradnji s Planinarskim društvom Kalnik, te predavanjem u Planinarskom domu na Kalniku od 16 sati. Program se potom vraća u Klub kulture gdje putopisna predavanja počinju u 19:30.

Ovogodišnje je izdanje festivala posvećeno 725. obljetnici početka povratničkog putovanja Marka Pola iz Mongolije u Veneciju, a odvija se pod geslima:

Putovati znači razvijati se.

Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovjedača.

Živimo na planetu punom ljepote i šarma. Iako nema kraja avanturama, možemo ih imati samo ako hodamo otvorenih očiju.

Putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu.

Putovanja čine da postanemo skromniji. Uvidite koliko malo mjesto zauzimate u svijetu.

Putujemo zato što su udaljenost i raznolikost tajni osvježivači kreativnosti. Kada stignemo kući, kuća je i dalje ista. Ali nešto unutar našeg uma se promijenilo, i to sve mijenja.

Sve informacije i program putopisnih predavanja možete naći ovdje.
Pokrovitelj 6. Pinklecfesta je Grad Križevci, a sponzor Restoran Tomislav/Križevačka pivovara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.