U petak se obilježava Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica u petak, 29. rujna 2017. od 11 do 12 sati organizira javno predavanje i demonstraciju vježbi na temu „Kako postati i ostati zdrav pomoću kretanja i vježbanja“. Predavačica i demonstratorica je viši fizioterapeut Zdenka Kuzmić, a mjesto održavanja je multimedijska dvorana Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Isti dan već od 10 sati u holu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci učenici i nastavnik usmjerenja za medicinske sestre i medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica mjerit će zainteresiranim građanima krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase. Ulazak je slobodan.

Spomenimo još da je početkom mjeseca Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care organizirao je Dan otvorenih vrata, gdje su se građani mogli upoznati s jednom od najvećih greenfield investicija u Križevcima, koji je trenutno na 60 posto popunjenosti. Smještaj je moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a ukupno je moguće smjestiti stotinjak korisnika i to u stambenom dijelu, odjelu pojačane njege odnosno stacionaru te odjelu za oboljele od Alzheimera i drugih demencija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.