Za rekonstrukciju i dogradnju željezničke dionice Križevci – Dugo selo Hrvatskoj iz EU fondova 145 milijuna eura!

Europska komisija objavila je u ponedjeljak da će se rekonstrukcija i dogradnja željezničke dionice Križevci – Dugo selo financirati iz Europskih kohezijskih fondova sa 145 milijuna eura.

Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T), koji na regionalnoj razini Hrvatsku povezuje s Mađarskom i Slovenijom, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

‘EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu’, rekla je povjerenica za regionalnu politiku, Corina Crețu.

‘Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka, radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži.’ (Jutarnji.hr)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Ooo, kako se veselim ovom projektu!
    Za nas koji smo vezani za vlakove, pridonjeti će bržem, boljem i luksuznijem prijevozu.
    Nadam se da će i rokovi biti ažurniji i da će se poštivati?!
    Sretno svima!

Komentari su zatvoreni.