Grad uspješno ostvario sredstva za 25 pomoćnika u nastavi

Pomoćnici u nastaviMinistarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata iz Poziva UP.03.2.1.03 “Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”. Tako je za projekt Grada Križevaca “Pomozimo jedni drugima III” maksimalan iznos prihvatljivih troškova 4.892.594,40 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 4.501.186,84 kuna, a stopa vlastitog sufinanciranja je 8 posto.

Projektom će se osigurati 25 pomoćnika u nastavi za 25 učenika s teškoćama u razvoju, a novost od ove godine je da projekt traje 4 godine umjesto jedne godine kao što je to bilo do sada. Projektna prijava je ocjenjena najvišim mogućim bodovima, a uskoro slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Partneri u projektu su Osnovna škola “Vladimir Nazor”, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Križevački poduzetnički centar d.o.o., a provedbom ovog projekta Grad Križevci želi i nadalje osigurati učenicima s teškoćama u razvoju pomoćnike u nastavi kroz predviđeno razdoblje trajanja ovog projekta jer su im oni potrebni za kvalitetnije uvjete školovanja kako bi imali jedna prava, socijalnu uključenost i emocionalno funkcioniranje kao i djeca bez poteškoća.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš lijepo da projekt traje 4.godine, i da više nećemo po medijima geledati-slušati uobičajenu “sagu”, koja se zadnjih godina ponavljala.
    Svaka časti i čestitke SVIMA u projektu!

Komentari su zatvoreni.