Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1168

Predavači i organizatori odgovaraju na pitanja posjetitelja na kraju 4. Križevačke tehnološke večeri 19. kolovoza (foto R.Matić)
Predavači i organizatori odgovaraju na pitanja posjetitelja na kraju 4. Križevačke tehnološke večeri 19. kolovoza (foto R.Matić)

Na početku emisije slušamo tonsku snimku predavanja Irme Vargić na 4. Križevačkoj tehnološkoj večeri 19. kolovoza, pod naslovom Osnove digitalnog marketinga.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga Mirele Holy o hrvatskoj politici, te romani Knjiga šapata Varužana Vosganjana i Zmajska zora Milene Benini.

Promatranje neba iz središta Križevaca 11. kolovoza (foto Martin Vujić)

U Vijestima Krugova saznajemo da je japanska umjetnica Yayoi Kusama i dalje aktivna blizu 90. godine života, da će Big Ben “šutjeti” sljedeće četiri godine, da se u Hrvatskoj rado čitaju djela Noama Chomskog, da je suosnivač Microsofta pronašao krstaricu potonulu u 2. svjetskom ratu, da je jedan pisac uhićen zbog davnog zločina o kojem se upravo spremao pisati roman, da je riješena tajna Vele ploče na Kornatima, te da križevački pjevački zborovi upisuju nove članove.

Na današnji datum rođeni su Denis Papin, Većeslav Holjevac, Slavko Goldstein, Boris Magaš, Sylva Koscina i Ray Bradbury, potpisana je Ženevska konvencija, BBC počeo emitirati televizijski program, počeo je Prvi zaljevski rat, umrli su Jomo Kenyatta, Luka Botić, Jan Neruda i John Arthur Mišković.

'Brojenje' Perzeida iz Stražinca 13. kolovoza (foto Martin Vujić)
‘Brojenje’ Perzeida iz Stražinca 13. kolovoza (foto Martin Vujić)
Zvjezdano nebo nad Stražincem 13. kolovoza (foto Martin Vujić)

U Svemirskom kutku govorimo o dva najatraktivnija astronomska događaja od naše posljednje emisije prije dva tjedna, o Perzeidima i jučerašnjoj velikoj potpunoj pomrčini Sunca koja se “prošetala” od zapadne do istočne obale Sjedinjenih Država, te informiramo o položajima i gibanju prirodnih i umjetnih objekata u Sunčevom sistemu.

Zanimljivosti otkrivaju koje je najveće voće na svijetu i koja je korist od njega, a emisija završava nekim poučnim citatom.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, te uz novosti na glazbenoj sceni, pa slušamo glazbu Claudea Debussyja, Karlheinza Stockhausena, Rogera Watersa, Johna Leeja Hookera, Tori Amos, grupa The Beatles i U2.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1168 emitira se u utorak, 22. kolovoza od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 26. kolovoza od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.