Projekt Cyclo-Net Križevcima donosi novih 4.35km pješačko-biciklističkih staza

Početkom rujna kreće provedba projekta Cyclo-Net, odobrenog za financiranje od strane Europske unije na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, jedinog odobrenog u okviru mjera koje financiraju razvoj turističke infrastrukture, kojemu je nositelj s područja Koprivničko-križevačka županija. S ukupnom vrijednošću 1.593.127,95 EUR, odnosno nešto više od 12.100.000,00 kuna, Cyclo-Net je do sada najveći projekt odobren Gradu Križevcima iz programa Mađarska-Hrvatska i drugi najveći EU projekt Grada Križevaca uopće, iza projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Provedba projekta će trajati 20 mjeseci.

U projektu se na Križevce odnosi 6.080.000,00 kuna, čime će se napraviti novih 4,35 kilometara međusobno povezanih pješačko-biciklističkih staza kroz 7 ulica, koje se protežu kroz cijelo šire središte grada i spajaju postojeće biciklističke dionice, kao i izgradnju biciklističkog mosta u Ulici Ivana Gundulića na potoku Vrtlin te nastavak ceste na Ratarni od vidikovca do Potočke ulice. Osim izgradnje biciklističke infrastrukture i pratećih sadržaja projekt obuhvaća ulaganja u promociju cikloturizma i rekreativnog turizma te kvalitetu i raznolikost programa za posjetitelje i građane.

Kako bi se upoznao s aktivnostima vezanim uz projekt Cyclo-Net, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško je s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darkom Masnecom posjetio Grad Zalakaros, partnera u projektu, gdje ih je gradonačelnik Zalakarosa Ferenc Novák odveo u obilazak obilazak grada u sklopu kojeg je predstavljena dionica kojom će prolaziti gotovo tri kilometra duga pješačko-biciklistička staza u Zalakarosu, a koja će se napraviti upravo iz projekta Cyclo-Net. Pored toga, predstavljeni neki od projekata koje je Grad Zalakaros ostvario iz fondova Europske unije kao što su poučne i biciklističke staze, a predstavili su i svoju bogatu turističku infrastrukturu.

Vezano
1 komentar
  1. Jerdna piše:

    Po mogućnosti projektiranje i izvođenje biciklističke staze dati istim onima koji su taj posao odradili i u ulici Nikole Tesle. BTW trebalo bih ih svezat na “paket-treger” bicikla i vozit cijeli dan po istoj toj stazi u Nikole Tesle pa će možda ova druga biti i upotrebljiva!

Komentari su zatvoreni.