Gradska uprava uspostavila elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom

Križevčanke i Križevčani koji ostvaruju različita prava iz gradskog proračuna po osnovi socijalnih potpora, jednokratnih pomoći i slično, više ne moraju odlaziti u Poreznu upravu po potvrde o visini prihoda. Kako su javili iz gradske uprave, Grad Križevci je uspostavio elektroničku komunikaciju s Poreznom upravom uključivši se u sustav EDIP (Evidencija dohodaka i primitaka).

Sada će ovlaštene osobe u gradskoj upravi, uz suglasnost građana, moći pristupiti podacima Porezne uprave o ostvarenim prihodima građana u određenom razdoblju, bez ikakve potrebe da od građana traže prilaganje potvrde o prihodima. Time će se broj građana koji osobno odlaze u Poreznu upravu znatno smanjiti. Ovlaštene osobe potpisuju izjavu o čuvanju poslovne tajne, a podaci se koriste isključivo u strogo zakonski određenu svrhu.

Ovime je također ispunjena zakonska obaveza u smislu Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi, koji u članku 10, stavak 2, obvezuje tijela javnog sektora da, u provedbi pojedinačnih postupaka, pribavljaju odnosno preuzimaju podatke iz javnih registara po službenoj dužnosti, bez traženja istih podataka od stranaka, građana ili poslovnih subjekata u postupku.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Konačno, divno.
    Pozdrav, projektu!

Komentari su zatvoreni.