Klara Katavić zaustavljena u četvrtfinalu Europskog sveučilišnog prvenstva u Portugalu

Protekli su tjedan u portugalskoj Coimbri održana čak tri europska sveučilišna prvenstva, i to u karateu, taekwondou i judou. Među 220 karatistica i karatista sa 108 sveučilišta iz 21 zemlje natjecala se i dvadesetogodišnja Klara Katavić iz Karate kluba KTC Križevci. Mlada Križevčanka svoj je pojedinačni nastup okončala protiv finske predstavnice u četvrtfinalu, nakon što je predstavnicu Engleske pobijedila 4:3.

Iz KK KTC saznajemo da je Katavić u Coimbru otputovala praktički bez treninga i tek oporavljena nakon loma ruke, a svoj najbolji meč je odradila “na svježinu”.
“Bilo je ovo predivno iskustvo”, opisala je sama Katavić tjedan proveden u Coimbri, gradu poznatom po jednom od najstarijih sveučilišta u Europi, “Unatoč tome što medalja nije osvojena, definitivno mi je poticaj za dalje.”

Dodajmo još da hrvatska sveučilišna reprezentacija u karateu u sastavu Katavić-Šipura-Opara nije uspjela pobijediti reprezentaciju Engleske i u prvom kolu oprostila se od daljnjeg natjecanja. Nove prvakinje Europe su Finkinje.

Ovo najveće europsko sveučilišno natjecanje sportašica i sportaša uvod je u Europske sveučilišne igre (EUG 2018) koje će se održati nagodinu, također u Coimbri. Podsjetimo da su posljednje Europske sveučilišne igre održane prošle godine u Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.