Okuplja se križevačka IT scena, Filip Kesteli: Želimo potaknuti zapošljavanje i stvoriti prve start up tvrtke u našem gradu

KRIŽEVAČKE TEHNOLOŠKE VEČERI – U inicijativi nas ima 20-ak, većinom ili radimo ili studiramo u smjeru programiranja. Idemo dosta ambiciozno, najprije s konferencijama na kojima se nadamo povezivanju s iskusnim ljudima iz IT sektora, želimo potaknuti dolazak tvrtki, efektivnih škola s programom usmjerenim točno prema križevačkom tržištu – prenosi nam neke od zamisli Filip Kesteli, jedan od inicijatora.

Križevačke Tehnološke Večeri naziv je novoformirane tehnološke konferencija nastale kao inicijativa mladih informatičara iz Križevaca koji žele svoj grad pozicionirati na mapi nove, rastuće digitalne industrije koja ubrzano osvaja svijet.

U subotu 29. srpnja od 18 sati u multimedijalnoj dvorani knjižnice Franjo Marković održat će se prvo izdanje ovog poslovno-tehnološkog događanja. Križevačke Tehnološke Večeri održavat će se svake subote do 26. kolovoza, a najavljeni su dolasci i različitih tvrtki, ustanova i pojedinaca.

Svoj dolazak potvrdili su i ljudi zaposleni u nekim od najvećih hrvatskih IT tvrtki poput Ericssona, Fivea, Iskona i Computer Systems.

Filip Kesteli je student fizike i jedan od inicijatora događanja. Završio je dvije srednje, matematičku gimnaziju i glazbenu škola, a posjeduje certifikat za android developera. Radno iskustvo stekao je radeći u Zagrebu za Asseco na Unicredit aplikaciji m-Zaba. Osim što daje instrukcije iz fizike i matematike za studente, svoj fokus usmjerio je prema machine learning i embedded developmentu.

U inicijativi nas ima 20-ak, većinom ili radimo ili studiramo u smjeru programiranja. Idemo dosta ambiciozno, najprije s konferencijama na kojima se nadamo povezivanju s iskusnim ljudima iz IT sektora, želimo potaknuti dolazak tvrtki, efektivnih škola s programom usmjerenim točno prema križevačkom tržištu – prenosi nam neke od zamisli Kesteli.

Glavni cilj inicijative je potaknuti zapošljavanje i stvoriti prve križevačke start up tvrtke koje bi djelovale u Razvojnom centru i Tehnološkom parku.

– Interes nam je isključivo kvalitetniji život u Križevcima, da više ne odlazimo van, nego da strance dovodimo ovdje. Možemo imati sve na jednom mjestu, srednja, faks, posao, knjižnica, ambulanta, dućan, pošta, sve, možemo biti kao mali Google – entuzijastično nam objašnjava ovaj student fizike.

Ipak, inicijatori stoje s obje noge na zemlji i znaju da je svaki početak težak. Ambiciozno su pristupili ovom projektu i smatraju da imaju veliku budućnost kao open source zajednica. Otvoreni su za sve zainteresirane ljude koji se žele pridružiti inicijativi.

– Nakon prve konferencije planiramo krenuti u osnivanje udruge, nećemo žuriti, pokušat ćemo aplicirati na projekte, dobiti neka sredstva za krenemo konkretizirati naše ideje, a konačni cilj nam je da prerastemo u tvrtku – objašnjava Kesteli.

Svoju podršku inicijativi dao je i grad Križevci, organizatori su stupili u kontakt s gradonačelnikom Rajnom koji je pak u svojoj izbornoj kampanji često isticao upravo mlade sugrađane i nove tehnologije kao svoje prioritete.

– Veliko hvala gradonačelniku Mariju Rajnu i njegovim suradnicima što su otvorenih ruku prihvatili suradnju, u obliku pokroviteljstva, suorganizatora i sponzora na način da su nam osigurali sva sredstva koja su nam bila potrebna poput prostora multimedijske dvorane u knjižnici te što su iskreno obećali daljnje pokroviteljstvo u slučaju dobrog odaziva i kvalitetne primjene strategije događaja – objasnio je Kesteli povezivanje s gradskom upravom.

Ukoliko se želite prijaviti kao govornik na događanju ili vas zanima više informacija o Križevačkim Tehnološkim Večerima te inicijativi mladih informatičara, možete ih direktno kontaktirati putem elektronske pošte na konferencija.krizevci@gmail.com.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  Divno!
  Nadam se da, da će Križevačke tehnološke večeri polučiti uspjeh. I tko sretniji od SVIH nas da postanemo Google u malom.
  Vjerujem da mladi mogu svojim entuzijazmom, kreativnošću, širom otvorenih očiju prema novim tehnologijama, uz podršku gradske uprava, dati puno toga našem malom Gradu.
  Nadam se (uskoro) popunjenosti Razvojnog centra i Tehnološkog parka i iskreno želim, da se to i dogodi.
  Sretno svima!

Komentari su zatvoreni.