Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković

STRUČNO-ZNANSTVENI ODJEL – SVJESNI RODITELJI: MIJENJAMO SEBE, OSNAŽUJEMO SVOJU DJECU / Shefali Tsabary; – Split: Harfa, 2019.
Umjesto da samo naslijede psihološke i duhovne osobine roditelja, djeca djeluju kao vodiči za roditeljev razvoj. Roditelji nehotice prenose psihološku bol i emocionalnu površnost na svoju djecu. Da bismo se mogli nositi s nastalim ponašanjem, tradicionalne knjige o roditeljstvu nude pregršt pametnih tehnika za kontrolu i brza rješenja za disfunkcionalnost. Međutim, u svjesnom pristupu roditeljstvu koji zagovara autorica, djeca služe kao zrcala roditeljeve zaboravljene slike o sebi.
Oni koji su voljni pogledati u zrcalo imaju priliku uspostaviti odnos s vlastitim unutarnjim stanjem potpunosti. Jednom kada pronađu put natrag u svoju srž, roditelji se udružuju sa svojom djecom, odmiču od tradicionalnog pristupa u kojem roditelji „znaju sve” te tako razvijaju recipročni odnos s djecom.
Stupovi roditeljskog ega počinju se urušavati kad roditelji shvate da ih njihova djeca mogu uvesti u stanje prisutnosti.

BELETRISTIKANISMO SAME / priredila Ivana Kalogjera. – Zagreb: Profil knjiga, 2019.
“Nismo same” zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. U knjizi ih ima sveukupno 41, a neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama.
“Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, ističe u svom predgovoru novinarka Ivana Kalogjera osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

DJEČJI ODJELDETEKTIV DINKO I TAJANSTVENI VITEZ / Ivanka Borovac; [ilustracije Dario Kukić]. – Zagreb: Turistička naklada, 2019.
Poput pravih detektiva, Dinko, Neno i Gina uspješno otkrivaju tko su tajanstveni vitez i seoska vještica Roza, spašavaju svetog Nikolu, love prevarante i hvataju kradljivce! Pridružite se ovoj šarenoj detektivskoj družini u uzbudljivim pustolovinama i uvjerite se da dobro uvijek pobjeđuje, a zlo biva kažnjeno!

KNJIGE ZA MLADEZAGONETKA U SNIJEGU / J. M. Evans; – Koprivnica: Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota ˝Kristofori˝, 2019.
Zagonetka u snijegu je uzbudljiv roman za djecu i mlade – o prijateljstvu, hrabrosti i molitvi.
Ravi, Debbie, Lance i Joel nedavno su riješili svoju prvu zagonetku i već se pojavila druga: netko je provalio u Ravijevo spremište i opljačkao ga!
Mogu li otkriti tko je to učinio? Situacija se dodatno zapetlja nakon što nestane torbica, a zatim i mačka stare gospođe Adamson. Je li moguće da su ti događaji međusobno povezani?
Pridružite se ovim prijateljima dok, uz Božju pomoć, pronalaze odgovore na neočekivanim mjestima!

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.