Visoko gospodarsko učilište kreće s projektom poboljšanja konkurentnosti u ruralnom i ekoturizmu

U prostorijama Visokog gospodarskog učilišta Križevci održana je početna konferencija projekta ECOTOP 2 čiji je cilj kroz edukaciju i istraživanja poboljšati konkurentnost i razinu usluga subjekata koji se bave ruralnim turizmom i ekoturizmom. Vrijednost projekta je 201.932,50 eura, a partneri u projektu su, uz VGU, Industrijska komora Zalske županije, Industrijska komora Somogy županije, Sveučilište u Kapošvaru i Turistička zajednica Grada Koprivnice.

Voditeljica projekta Valentina Papić Bogadi objasnila je kako će projekt uključiti studijske ture, razvoj studijskih programa, programa učenja jezika te aktivnosti koje se bave stvaranjem preduvjeta za uključivanje marginaliziranih skupina u ekoturizam. Sve partnere i sudionike projekta pozdravila je i dekanica Visokog gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić istaknuvši zadovoljstvo što su uspjeli dobiti jedan ovakav projekt važan za Učilište.

Početnoj konferenciji prisustvovao je i gradonačelnik Mario Rajn koji je tom prigodom posebno naglasio kako je VGU ustanova kojom se Grad ponosi, a ujedno je pohvalio dekanicu, stručne suradnike i studente zbog njihovog intenzivnog rada na provedbi projekata.
– Ruralni turizam politika je za koju se moja gradska administracija namjerava zalagati stoga željno iščekujemo rezultat i želim vam uspješan rad, istaknuo je gradonačelnik o projektu ECOTOP 2.

S nekoliko riječi obratila se i programska menadžerica Marian Zelei ispred Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska koji sufinancira ovaj projekt dok su u ime partnera puno uspjeha u zajedničkom radu poželjele Renata Verger ispred Industrijske komore Zalske županije, Kristina Nemeth ispred Industrijske komore Somogy županije, Viktoria Szente ispred Sveučilišta u Kapošvaru te Jadranka Lakuš ispred Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš me veseli ova dugogodišnja preko granična suradnja sa nama, prijateljskom Mađarskom.
    Lijepo je vidjeti i svesrdno zalaganje našeg VGU-a, da bi mladim ljudima omogućili da “ostanu” i da pronađu moduse za samozapošljavanje.
    Svima u projektu, želim uspjeh i nastavak suradnje!

Komentari su zatvoreni.