Večeras gitaristički koncert Matije Kučića

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva na gitaristički koncert Matije Kučića, koji će se održati večeras od 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Program će obuhvatiti sljedeća djela: J. S. Bach: Partita za flautu, BWV 1013 (obr. V. Dešpalj): Allemande, Corrente, Sarabande, Buorrée Anglaise; F. Parać: Muzika za gitaru; W. Walton: Iz Pet bagatela: Lento, Alla Cubana; M. M. Ponce: Sonata romántica: Allegro moderato, Andante espressivo, Allegretto vivo, Allegro non troppo e serioso. Ulazak na koncert je slobodan.

Matija Kučić rođen je 23.03.1993. godine u Koprivnici, a gitaru je počeo svirati s 9 godina. Od 2002.-2008. godine polazi Osnovnu glazbenu školu Fortunat Pintarić u Koprivinci, u klasi prof. Antonija Rumenovića i prof. Tamare Perc. Srednju Glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima upisuje 2008. godine. Uz srednju glazbenu školu polazio je Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima. Umjetničku akademiju u Splitu upisuje 2012. godine u klasi prof. Gorana Listeša, gdje 2016. godine završava preddiplomski studij.

Sudjelovao je na mnogim međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu te je osvajao nagrade, od kojih valja istaknuti srebrno priznanje 2010. godine na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Omiš guitar fest“, drugu nagradu na natjecanju „Enrico Mercatali“ u Goriziji, Italija iste godine. 2012. godine osvaja drugu nagradu i treće mjesto na međunarodnom natjecanju „Porečki tirando“ u Poreču, a 2015. godine osvaja drugu nagradu na Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u organizaciji HDGPP-a. Na istom natjecanju 2017. godine osvaja prvu nagradu.

Kao član dueta s Lukom Lovrekovićem osvaja treću nagradu na državnom natjecanju komornih sastava u organizaciji HDGPP-a 2010., a drugu nagradu u istom sastavu 2011. godine. Tijekom srednje škole bio je član Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima, s kojim osvaja brojne prve nagrade od kojih treba izvojiti prvu nagradu i prvo mjesto na državnom natjecanju u Dubrovniku 2009., iste godine prvu nagradu Cum laude na međunarodnom natjecanju orkestara u Neerpeltu, Belgija, te na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. godine također prvu nagradu.

Od 2011. godine član je komornog sastava tambura Glazbene škole Alberta Štrige koji iste godine na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji osvaja prvu nagradu i prvo mjesto, za što dobiva priznanje Agencije za odgoj i obrazovanje za izvrsne rezultate i osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u šk. god. 2011/2012. Pohađao je majstorske tečajeva kod više svjetski poznatih profesora gitare: Istvan Roemer, Xhevdet Sahatxhija, Takeo Sato, Olaf Van Gonnissen, Petr Saidl, Boris Tešić, Carlo Marchione, Paolo Pegoraro, Andrej Grafenauer, Nejc Kuhar, Florian Palier, Martin Mysliveček, Lukasz Kuropacewski.

Školske godine 2014/15. uz studij radi kao nastasvnik gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Petra Kanavelića u Korčuli, 2015/16. u Glazbenoj školi Josipa Hatzea Split, DO Jelsa, a 2016/17. također radi i u Privatnoj glazbenoj školi „Boris Papandopulo“ u Splitu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.