U ponedjeljak konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, Rajn prima građane utorkom, Hrg najavio otvaranje ureda

Iz Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji obavijestili su da će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca održati u ponedjeljak, 26. lipnja 2017. godine s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Križevaca, Ulica I. Zakmardija Dijankovečkog 12/I.

Dnevni red će obuhvatiti četiri točke – izbor predsjednika i članova Mandatne komisije te njihovo izvješće i verifikacija članova Gradskog vijeća. Novoizabrani članovi Gradskog vijeća će obaviti svečanu prisegu, nakon koje će birati predsjednika i članove Odbora za izbor i imenovanja. Konstituirajuća sjednica završit će izborom predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

U novom sazivu Gradskog vijeća Grada Križevaca sjedit će ukupno 21 vijećnik iz pet političkih opcija te grupe nezavisnih vijećnika. Podsjetimo, lista grupe birača Mario Rajn ima relativnu većinu s osam mandata (Saša Ružić, Dubravko Picig, Štefica Wolf, Eduard Krmpotić, Ana Končurat, Igor Frbežar, Tena Teklić i Sanela Stručić), a lista koalicije SDP-HSSSR-HNS-HSU-Laburisti četiri vijećnika (Ivan Majdak, Marko Katanović, Mihaela Kemenović i Dejan Pernjak).

HDZ ima četiri vijećnika (Mato Devčić, Stjepan Peršin, Neven Jaki i Đuro Klopotan), koalicija HDS-HSLS tri vijećnika (Branko Hrg, Ivica Švagelj i Jadranka Stručić), HSS jednog vijećnika (Marijan Vuković) i Mreža jednog vijećnika (Hrvoje Gužvinec). Križevački ogranak HDS-a već je najavio da će njihov klub vijećnika voditi Ivica Švagelj, a tko će biti predsjednik Gradskog vijeća saznat će se na samoj sjednici, budući da nijedna opcija nema natpolovičnu većinu.

Spomenimo također da je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn objavio termin primanja građana na razgovor svakog utorka od 13 do 17 sati u Maloj vijećnici gradske uprave, uz obaveznu prethodnu najavu i dogovor o točnom terminu prijema na telefon 048 681 002 ili e-poštom na ured-gradonacelnika@krizevci.hr. Otvaranje ureda saborskog zastupnika najavio je i bivši gradonačelnik Branko Hrg kako bi, kako navodi, “bio što dostupniji građanima, a posebno tvrtkama, udrugama i ustanovama kojima su važni kontakti sa državnim institucijama.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.