Triatlonac Matija Palčić savladao svoj prvi ‘half Ironman’

Križevački atletičar Matija Palčić je, kao član zagrebačkog Triatlonskog kluba Zrinski, nastupio 10. lipnja 2017. godine u Mađarskoj na triatlonskoj utrci pod nazivom “575 – Keszthely Triathlon” i savladao svoju prvu tzv. half Ironman distancu, koja se sastoji 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometara trčanja.

Palčić se triatlonom počeo baviti prošle godine, debitiravši u ovoj, jednoj od najzahtjevnijih sportskih disciplina koja je u programu Olimpijskih igara, s ciljem završavanja Ironman utrke (3.8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42 km trčanja). Prema riječima mladog križevačkog triatlonca, mađarska utrka se plivala u jezeru Balaton, a vožnja biciklom bila je uz nalete vjetra.

– Zbog brojnih poslovnih obveza nisam se uspio adekvatno natjecateljski pripremiti, no uspio sam završiti utrku u relativno dobrom vremenu od 5:27:52 na 353. mjestu od 853 osobe koje su započele utrku, čime sam iznimno zadovoljan, istaknuo je Palčić za Križevci.info, napomenuvši da je utrka bila organizirana na visokoj razini, geografski nije daleko te ju, uz pulsku utrku, preporučuje svima koji se odluče baviti triatlonom.

Vrijedi spomenuti da je Palčić, uoči nastupa u Mađarskoj, savladao i zadarski “Falkensteiner Punta Skala Triathlon” u atraktivnoj okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petrčanima, gdje je s ekipom pod nazivom “Donekle neočekivano” osvojio 3. mjesto u mješovitoj štafeti, istrčavši 21 kilometar polu-Ironman distance. Palčić neumorno nastavlja s treninzima za svladavanje cijele Ironman distance.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.