Počelo uređenje Choco Bara socijalnog poduzeća Hedona u RCTP-u, otvara se početkom rujna

Ovih su dana počeli radovi na uređenju Choco Bara socijalnog poduzeća Hedona u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci gdje bi se također, prema već ranije utvrđenom projektnom planu, trebao preseliti i proizvodni pogon čokolaterije. U novom proizvodnom pogonu Socijalno poduzeće Hedona će, prema riječima predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Petra Gatarića, s postojećom opremom ostvariti tri puta veću proizvodnju čokolade i pralina.

No, za preseljenje proizvodnog pogona potrebna su sredstva u iznosu preko pet milijuna kuna, za što Udruga osoba s invaliditetom aplicira na različite fondove i izvore financiranja. Otvorenje Choco Bara je predviđeno za rujan, a nudit će unikatne proizvode po kojima će biti posebno prepoznatljiv.

Važno je istaknuti da će otvaranje Choco Bara omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Tome će zasigurno pripomoći i rezultati kampanje grupnog financiranja, tzv. crowdfunding, koju je nedavno provela građanska inicijativa Volim Križevce i prikupila 43.800 kuna Udruzi za kupnju pećnice i točionika za toplu čokoladu.

Na nedavno održanom radnom sastanku gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Danijel Šaško naglasili su kako Udruga osoba s invaliditetom ima podršku Grada u svim aktivnostima, a gradonačelnik je posebno istaknuo kako je siguran da će se stvaranjem boljih uvjeta rada kao i otvorenjem Choco bara stvoriti novi inovativni proizvodi te izgraditi još jedan turistički brend koji će pridonijeti prepoznatljivosti Grada Križevaca.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš me veseli, podrška Gradonačelnika i njegovog tima, socijajalnom poduzeću Hedona. Sa preseljenjem imati će više prostora, više zaposlenih, a i mi građani moći ćemo doći (nadam se) u Choco Bar, na vruću čpkoladu?!

Komentari su zatvoreni.