Tamburaški orkestar Glazbene škole nagrađen zlatom u Osijeku

Od 1. do 4. lipnja održavao se jubilarni, 40. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku na kojem je Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci ponovno nagrađen zlatnom plaketom Tambura Paje Kolarića. Nastupilo je 28 ansambala. Orkestru križevačke glazbene škole to je 23. uzastopna zlatna plaketa s istog festivala.

Orkestar se predstavio s tri kompozicije – praizvedbom Tamburaške varijacije mladog Deana Koprija, skladbom Na izvoru Borisa Beninija u kojoj je s orkestrom nastupio maturant Lovro Baričević na udaraljkama i pjesmom Vse se okreče Tomislava Uhlika i Sanje Sabljak (Petranović) koju je otpjevala sjajna diva Lidija Horvat Dunjko i time inače odličnu izvedbu orkestra podignula na još višu razinu.

Podsjetimo, prvo je u prosincu prošle godine Komorni sastav tambura Glazbene škole bio najbolje ocijenjen na državnom natjecanju, a zatim je Tamburaški orkestar osvojio 1. nagradu u travnju ove godine na državnom natjecanju orkestara, što je okrunjeno zlatom na osječkom festivalu. Iako je nastavna godina završila, orkestar još neće na praznike jer ih u srpnju čeka još jedan međunarodni nastup – na festivalu za mlade u Bratislavi.

– Nadam se da ćemo tamo zaokružiti ovaj sjajan niz rezultata za ovu školsku godinu. U Bratislavu putujemo 24. srpnja, istaknuo je dirigent i voditelj orkestra Igor Kudeljnjak.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    A, što reći o našim zlatnim Tamburašima, a da ne bude ponavljanje?
    Ponos naše Glazbene škole i našeg Grada.
    Čestitke orkestru, divi Horvat Dunjko i sjajnom dirigntu Kudeljnjaku!

Komentari su zatvoreni.