Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1159

Uz Temu krugova - slika Krvavi sabor Križevački Otona Ivekovića u crkvi Svetoga Križa u Križevcima (foto R.Matić)
Uz Temu krugova – slika Krvavi sabor križevački Otona Ivekovića u crkvi Svetoga Križa u Križevcima (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo predavanje arheologinje dr. sc. Tatjane Tkalčec o gradištima u široj okolici Križevaca koje je održala 3. lipnja na međunarodnom znanstvenom skupu Krvavi sabor križevački i hrvatske zemlje u 14. i 15. stoljeću, povodom 620. obljetnice Krvavog sabora.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković su priručnik i savjetnik za poduzetnike, te romani Stablo u zemlji Toraja Philippea Claudela i Izgubljena prtljaga Jordija Puntíja.

Vijesti Krugova obaviještavaju nas da će za vrijeme emisije početi predavanje o Kalniku i njegovim prirodnim značajkama u Multimedijskom centru Gradske knjižnice dr.sc. Radovana Kranjčeva, saznajemo i o aktivnostima križevačkih planinara koji nas pozivaju da im se pridružimo, o početku drugog izdanja festivala Design District Zagreb, o izložbi Roberta Šimraka, te o internetskoj stranici Hrvatskog državnog arhiva.

Na današnji datum rođeno je nekoliko znamenitih fizičara i matenatičara, te Antun Mažuranić i Antun Gustav Matoš, dogodio se “bokserski ustanak”, umrli su Ludvig II. Bavarski, Gajo Petrović i Berislav Klobučar…

U Svemirskom kutku spominjemo neke događaje u astronomiji i astronautici na datum 13. lipnja, govorimo i o aktualnim događajima te o trenutnim položajima i gibanjima sjajnijih nebeskih tijela na našem nebu, prirodnih i umjetnih.

U Zanimljivostima saznajemo o novim spoznajama o razvoju ljudskog roda prije stotina tisuća godina, a emisiju završavamo mislima Antuna Gustava Matoša.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Bennyja Goodmana, Rogera Watersa, grupa Olovni ples, The Beatles i Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1159 emitira se u utorak, 13. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 17. lipnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.